Київ. 12 грудня, УНІАН. Нинішній політичний режим у Республіці Білорусь не має права на життя, він давно вже виписав собі «червону картку».

Таку думку сьогодні на прес-конференції в УНІАН висловив екс-посол України у Білорусі Роман БЕЗСМЕРТНИЙ.

На його переконання, українці повинні робити все, щоб підтримати тих політичних діячів Білорусі, які сьогодні знаходяться у в’язниці чи переслідується владою.

Відео дня

«Я часто спілкуюся із сім’ями білоруських політв’язнів, і весь час думаю про те, що події 19 грудня минулого року, коли обирали Президента республіки, для Білорусі могли відкрити шлях до європейської спільноти. Ця країна та її народ могли би набагато швидше рухатися до Європи, ніж сьогодні Україна. Мені довелося побачити, як білоруський народ очікує і бореться за те, щоби двері в ЄС перед ними швидше відкрилися», - зазначив Р.БЕЗСМЕРТНИЙ.

Водночас політик закликав не забувати, що як би не було важко і коли б це не було, може бути ще гірше.

«Те, що ми бачимо сьогодні у Білорусі, – це дуже погано. Мені неприємно, що це «погано» знаходиться у центрі Європи. І ще більш неприємно те, що на це «погано» українська влада закриває очі. Більше того, своєю співпрацею з цим «погано» вона дає йому можливість існувати й надалі», - наголосив екс-посол.

Р.БЕЗСМЕРНИЙ підкреслив, що ситуація в Україні та Білорусі різна. Але те, що тенденції і симптоми того, що відбувається у Білорусі, з’являються і в Україні, на його переконання, очевидно.

«Фактор політичних в’язнів – повна копія того, що відбувається там, не кажучи вже про використання суду для зведення політичних рахунків і у випадку з ТИМОШЕНКО, і у випадку з ЛУЦЕНКОМ та багатьма іншими політичними в’язнями», - зазначив політик.