Київ. 5 грудня. УНІАН. Державна іпотечна установа (ДІУ) у 2012 році планує направити 700 млн. грн. на фінансування об'єктів незавершеного житлового будівництва і 900 млн. грн. - на рефінансування іпотечних кредитів.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив голова правління Державної іпотечної установи Віктор МИРГОРОДСЬКИЙ.

«Наступного року ми плануємо продовжити нашу роботу з дофінансування об'єктів незавершеного будівництва. На ці цілі ми плануємо наступного року направити ще 700 млн. грн. І також ми плануємо розвивати іпотечне кредитування... Наступного року на рефінансування іпотечних кредитів ми плануємо направити 900 млн. грн.», - сказав він.

Відео дня

В.МИРГОРОДСЬКИЙ відзначив, що за 11 місяців поточного року ДІУ профінансувала 23 об'єкти (житловою площею понад 370 тис. Кв. м) на 560 млн. грн. через 15 банків - партнерів установи. При цьому з 23 об'єктів вісім (площею близько 117 тис. Кв. м) вже введено в експлуатацію.

Голова правління ДІУ додав, що у цілому за підсумками року планується направити на фінансування добудови житла в Україні 700 млн. грн.

За його словами, також ДІУ має намір поточного року збільшити кількість рефінансованих іпотечних кредитів до 300 на загальну суму близько 100 млн. грн.

На сьогодні установа викупила понад 180 іпотечних кредитів на суму понад 55 млн. грн.

Довідка УНІАН. Державна іпотечна установа в Україні створена постановою Кабінету міністрів України 8 жовтня 2004 року. Засновником ДІУ виступила держава в особі Кабміну.

Основною метою діяльності ДІУ є рефінансування іпотечних кредитів за рахунок коштів, одержаних від розміщення своїх облігацій. Папери розміщуються шляхом відкритого продажу на території України серед інвесторів – юридичних і фізичних осіб, резидентів і нерезидентів. Облігації ДІУ розміщує самостійно. По паперах видається 100%-ва державна гарантія.