30 листопада 2011 року в УНІАН презентували інформаційну кампанію з популяризації роздільного збору відходів «Роздільне сміття – спокійне життя».

В прес-конференції взяли участь: директор ДП «Укрекоресурси» Євген Романенко, генеральний директор компанії «РЕМОНДІС Україна» Штефан Крессе та виконавчий директор Асоціації зовнішньої реклами Роман Паламарчук.

«Ми починаємо цю соціальну кампанію, оскільки досягнення екологічної безпеки та впровадження роздільного збору відходів наразі в країні є дуже актуальними», - зазначив директор державного підприємства «Укрекоресурси» Євген Романенко.

Відео дня

Головне завдання інформаційної політики, привернути увагу громадськості, і особливо молоді до проблеми поводження з відходами та зробити життя комфортніше, зберігши при цьому екологію.

В рамках соціальної компанії в столиці розміщені лайт-борди, аудіо та відео ролики.

Партнером соціальної рекламної кампанії «Роздільне сміття – спокійне життя» у м. Києві стало ТОВ «Селтік» (група компаній РЕМОНДІС).Штефан Крессе, генеральний директор «РЕМОНДІС Україна»: «РЕМОНДІС» охоче підтримало ДП «Укрекоресурси» у проведенні інформаційно-роз’яснювальної кампанії «Роздільне сміття – спокійне життя», адже залучення та участь населення є найважливішим фактором успішної реалізації масштабних схем роздільного збирання ТПВ».

«Ми не очікуємо миттєвого покращення наповнюваності контейнерів для роздільного збору ресурсоцінних відходів від появи зовнішньої реклами кампанії «Роздільне сміття – спокійне життя». Як показує досвід Німеччини чи то Польщі, виховання та залучення населення вимагає багато часу й безперервних зусиль. Отже ми й надалі усіляку будемо підтримувати такі ініціативи».

Роздільний збір побутових відходів - це збирання побутових відходів за окремими компонентами, включаючи сортування побутових відходів, з метою подальшого перероблення ресурсоцінних компонентів (таких як папір, скло, полімери, метал). Завдяки переробці ресурсоцінних компонентів побутових відходів зменшується навантаження на сміттєзвалища та заощаджуються сировинні ресурси господарського обігу. В середньому ресурсурсоцінні компоненти складають 30-40% вмісту сміттєвого відра мешканця українських міст. При цьому ресурсну цінність для господарського обігу мають тільки ті відходи, що були зібрані роздільно (тобто окремо від харчових).

Додаткова інформація:

В Україні за 2010 рік утворилося близько 50 млн. м3 твердих побутових відходів (ТПВ) (або 11 млн. тонн).

В Україні офіційно працює 4,5 тис. сміттєзалищ, загальною площею понад 8 тис. га.

Послугою із вивезення побутових відходів охоплено лише близько 75% населення України.

Роздільне збирання побутових відходів впроваджується в 130 населених пунктах. Це майже втричі більше ніж у минулому році (у 2009 році у 53 населених пунктах впроваджувалось роздільне збирання побутових відходів).

У 8 населених пунктах працюють сміттєсортувальні лінії.

З загального обсягу ТПВ, що утворилося переробляється близько 3% (ще 4 % - спалено в містах Києві, Дніпропетровську та Люботині Харківської області, а решта – захоронена на сміттєзвалищах).

Про ДП «Укрекоресурси»

Державне підприємство «Укрекоресурси» є єдиним офіційним суб’єктом господарської діяльності визначеним Кабінетом Міністрів України (постанова КМУ № 915 від 26.07.2001р.) щодо забезпечення організації системи збирання, заготівлі та утилізації використаної тари і пакувальних матеріалів.

Підприємство на загальнодержавному рівні організовує систему збирання, заготівлі та утилізації відходів, та реалізовує державну політику в галузі поводження з відходами щодо створення загальнодержавної системи роздільного збору.

Про ТОВ «Ремондіс Україна»

ТОВ «РЕМОНДІС Україна» (німецька група REMONDIS) РЕМОНДІС надає послуги з поводження з відходами в Україні з 2008 року. Дочірні підприємства та регіональні підрозділи РЕМОНДІС видаляють комунальні відходи 2,4 млн. мешканців у 6 містах України. Група РЕМОНДІС успішно впроваджує роздільне збирання відходів за двох-контейнерною схемою у таких містах України – Київ (ТОВ «Селтік», 615 контейнерів), Запоріжжя (ТОВ «РЕМОНДІС Запоріжжя», 2.000 контейнерів), Черкаси (ТОВ «РЕМОНДІС Україна», 140 контейнерів), Артемівськ (ТОВ «РЕМОНДІС Артемівськ», 105 контейнерів).

Група компаній REMONDIS (заснована у 1934 р.) є одним із світових лідерів з поводження з відходами та водного господарства. Підприємства групи надають послуги 30 млн. у 29 країнах світу. На REMONDIS працюють близько 20 тисяч співробітників.

Детальна інформація на сайті:  www.remondis.ua