Київ. 30 листопада. УНІАН. Державне підприємство «Укрекоресурси» почало соціальну інформаційно-роз'яснювальну кампанію з популяризації роздільного збору відходів «Роздільне сміття – спокійне життя».

Про це сказав директор ДП «Укрекоресурси» Євген РОМАНЕНКО сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

«Ми починаємо цю соціальну кампанію, оскільки досягнення екологічної безпеки і впровадження роздільного збору відходів зараз у країні є дуже актуальними», - зазначив він.

Відео дня

За його словами, головне завдання інформаційної кампанії – привернути увагу громадськості, й особливо молоді до проблеми поводження з відходами, і зробити життя комфортнішим, зберігаючи при цьому екологію.

В рамках соціальної кампанії в Києві розміщена реклама на лайт-боксах, а також ротируются аудіо- й відеоролики. Спеціально для проведення цієї кампанії ДП «Укрекоресурси» замовило виготовлення мультиплікаційного рекламного ролика.

Партнером соціальної рекламної кампанії «Роздільне сміття – спокійне життя» в м. Києві стало ТОВ «Селтік» (група компаній Remondis, Німеччина).

Як зазначив на прес-конференції генеральний директор компанії «Ремондіс Україна» Штефан КРЕССЕ, компанія охоче підтримала ДП «Укрекоресурси» в проведенні інформаційно-роз'яснювальної кампанії, оскільки залучення й участь населення є найважливішим чинником успішної реалізації масштабних схем роздільного збору твердих побутових відходів.

«Ми не очікуємо миттєвого покращення наповнюваності контейнерів для роздільного збору ресурсоцінних відходів від появи зовнішньої реклами кампанії «Роздільне сміття – спокійне життя». Як показує досвід Німеччини або Польщі, виховання й залучення населення вимагає багато часу і безперервних зусиль. Отже, ми й надалі всіляко підтримуватимемо такі ініціативи», – зазначив Ш.КРЕССЕ

Нагадаємо, роздільний збір побутових відходів - це збір побутових відходів за окремими компонентами, включаючи сортування побутових відходів, із метою подальшої переробки ресурсоцінних компонентів (таких як папір, скло, полімери, метал). У середньому ресурсурсоцінні компоненти становлять 30-40% вмісту відра для сміття жителя українських міст. При цьому ресурсну цінність для господарського обороту мають лише ті відходи, які були зібрані роздільно (тобто окремо від харчових).

Роздільний збір побутових відходів в Україні впроваджується в 130 населених пунктах. У 8 населених пунктах працюють сміттєсортувальні лінії.

Довідка УНІАН. Державне підприємство «Укрекоресурси» є офіційним суб'єктом господарської діяльності, визначеним Кабінетом міністрів України із забезпечення організації системи збору, заготівлі й утилізації використаної тари та пакувальних матеріалів.

Підприємство на загальнодержавному рівні організує систему збору, заготівлі й утилізації відходів і реалізує державну політику в сфері поводження з відходами зі створення загальнодержавної системи роздільного збору.