Київ. 29 листопада. УНІАН. Більш як 40 чорнобильських організацій України створили координаційний комітет з узгодження своїх дій під час акцій протесту.

Про це заступник голови Кременчуцької міської організації ВГО «Союз Чорнобиль України» Анатолій МОКРИЙ повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

А.МОКРИЙ звинуватив голову Всеукраїнської громадської організації «Союз Чорнобиль України» Юрія АНДРЄЄВА в тому, що через нього чорнобильські організації діяли розрізнено.

Відео дня

А.МОКРИЙ переконаний, що Ю.АНДРЄЄВ не може очолювати громадську організацію, оскільки він є штатним співробітником Кабінету міністрів України і «зрадив чорнобильців».

«Про це було сказано на звітних зборах чорнобильців у Миргороді, і там було сказано, що він не може працювати в «Союзі Чорнобиль», тому що працює штатним консультантом у Кабінеті міністрів», - сказав А.МОКРИЙ.

Він висловив надію, що створений координаційний комітет, до складу якого увійшли більш як 40 чорнобильських організацій, допоможе людям більш злагоджено організовувати акції протесту.

А.МОКРИЙ також відзначив, що комітет співробітничатиме з іншими організаціями, які підтримують акції протесту чорнобильців, зокрема з тими, які відстоюють права ветеранів війни в Афганістані, «дітей війни», підприємців.

У свою чергу, голова Харківського міського комітету ветеранів Чорнобиля Володимир ПРОСКУРІН заявив, що чорнобильські організації не беруть участі в якихось іграх, а відстоюють свої права.

«Працюючи в робочій групі Сергія ТІГІПКА, я прийшов до твердого переконання, що існують якісь «гойдалки» між двома віце-прем'єрами – С.ТІГІПКОМ і Андрієм КЛЮЄВИМ. На засіданні (робочої групи представників пільгових категорій громадян, яка співробітничала з С.ТІГІПКОМ - УНІАН) ми про щось домовляємося, приїжджаємо за кілька днів, і починаємо все з початку. Виявляється, в цей час Ю.АНДРЄЄВ побував у кабінеті А.КЛЮЄВА, і ось, мені доводиться чути, що А.КЛЮЄВ хоче нашими руками когось там зняти...», - заявив В.ПРОСКУРІН.

Він ще раз зазначив, що політики не мають жодного стосунку до акцій чорнобильців. «Ми виступаємо з протестом проти уряду, оскільки він заліз нам у кишеню, і ніхто за нами не стоїть», - наголосив В.ПРОСКУРІН.

«Влада, за яку, на жаль, і ми голосували, пішла в наступ на соціально незахищені категорії громадян», - відзначив він.

«Наша влада остаточно з глузду з’їхала, вони не звертають уваги, що менше року залишилося до виборів, вони взагалі ні на що уваги не звертають. Вони переступили через людське життя», - сказав В.ПРОСКУРІН.

За його словами, сотні міліціонерів замість того, щоб боротися зі злочинністю, кинуті на боротьбу з чорнобильцями з метою перешкодити їм проводити акції протесту проти антисоціальної політики влади.

Крім того, голова Харківського міського комітету ветеранів Чорнобиля заявив, що влада веде інформаційну війну проти чорнобильців, «намагаючись зіштовхнути лобами» з іншими людьми.

«На жаль, в цій війні, на боці Кабінету міністрів виступив керівник однієї з чорнобильських організацій Ю.АНДРЄЄВ – фактично його словами говорить прес-служба Кабінету міністрів. Додуматися лише - вона заявила, що в акціях протесту беруть участь якісь неправильні чорнобильці та організації-клони», - сказав В.ПРОСКУРІН.

Співголова Всеукраїнського руху «Вперед!» Андрій ПАНАЕТОВ повідомив, що чорнобильці підтримають 1 грудня всеукраїнський страйк «Переоблік влади». О 12.00 на своїх робочих місцях ті, хто підтримує акцію, виставлять табличку «Переоблік», що символізуватиме незадоволення політичною та економічною ситуацією в країні.

Як повідомляв УНІАН, 22 листопада керівник ВГО «Союз Чорнобиль України» Ю.АНДРЄЄВ заявив, що організація не підтримує акції протесту чорнобильців.

Він нагадав, що за підсумками виступів чорнобильців і ветеранів Афганістану 20 вересня було підписано два меморандуми - між урядом і «Союзом Чорнобиль України», а також Українським союзом ветеранів Афганістану.