Київ. 29 листопада. УНІАН. У Професійній хокейній лізі (ПХЛ) вірять, що за підтримки великого бізнесу хокей може спортом №1 в Україні.

Таке переконання генеральний директор ПХЛ Юрій ЗАГОРОДНІЙ висловив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Він також повідомив про результати половини матчів чергового чемпіонату України з хокею і першого чемпіонату ПХЛ сезону 2011/2012, що стартував 15 вересня ц р.

Відео дня

За словами Ю.ЗАГОРОДНЬОГО, мало хто вірив, що в Україні, у складних економічних умовах, можливе повноцінне існування та розвиток професійного хокею, оскільки на відміну від футболу чи баскетболу цей вид спорту потребує певної матеріальної бази та спеціальних умов. Ю.ЗАГОРОДНІЙ зазначив, що на сьогодні генеральним партнером внутрішнього чемпіонату виступила мережа будівельних супермаркетів “Епіцентр”, керівництво якого виявило бажання вкладати кошти у розвиток вітчизняного хокею та допомогти становленню чемпіонату ПХЛ.

“Це дуже добре, що до хокею обличчям повернувся великий бізнес. А з перемогою “Донбасу” бізнес ще більше буде повертатися до хокею, і спільна робота всіх, хто зацікавлений в розвитку цього виду спорту спільно з бізнесом приведе до того, що український хокей буде розвиватись. І я глибоко переконаний, що не за горами той час, коли хокей стане спортом №1 в Україні”, - наголосив Ю.ЗАГОРОДНІЙ.

Він поінформував, що станом на 29 листопада ц.р. відбулося три кола чемпіонату України із шести запланованих, тобто зіграно половину матчів – 75. У цих матчах закинуто загалом 567 шайб, або в середньому 6,7 шайб за одну гру. Матчі відвідали більш як 57 тис. глядачів. За словами Ю.ЗАГОРОДНЬОГО, якщо на початку чемпіонату матчі відвідували в середньому близько 300 глядачів, то на сьогодні - 675, тобто показник відвідуваності також зростає. Це свідчить про зростання зацікавленості українців до хокею.

Гендиректор Професійної хокейної ліги також повідомив, що на сьогодні в чемпіонаті ПХЛ грає 225 гравців, з них 150 - громадяни України, 75 – легіонери. Найбільше легіонерів - з Росії (40), з Білорусі (32), а також по одному з Латвії, Литви, США.

За словами Ю.ЗАГОРОДНЬОГО, під час проведення чемпіонату ПХЛ також досягнуто домовленості про партнерство із компаніями «Хюндай» та «Конті».

“Це основні спонсори на сьогодні, з якими працює ПХЛ. Але ми цю роботу не залишаємо, продовжуємо, тому що чим більше буде залучено інвестицій в хокей, від того буде він розвиватися...”, - сказав гендиректор ПХЛ.

За його словами, кошти необхідні на облаштування льодових арен, на популяризацію хокею, на покращення підготовки спортсменів та на контракти з легіонерами, що зробить матчі яскравішими та видовищнішими.

Водночас Ю.ЗАГОРОДНІЙ звернув увагу, що вже сьогодні хокейні матчі проходять у “серйозній і дуже запеклій боротьбі”, а за час проведення чемпіонатів рівень гри кожної команди підвищився. “І те, що в Україну починають приїздити висококласні гравці із Росії, Білорусі – це також крок у розвитку нашого хокею”, - зазначив керівник ПХЛ.

На його переконання, у подальшому матчі чемпіонату ставатимуть все цікавішими і до Нового року в них братимуть участь ще більше відомих гравців-легіонерів.

Ю.ЗАГОРОДНІЙ прогнозує, що інтерес до хокею в Україні зростатиме.

Під час прес-конференції було оголошено про початок творчого конкурсу серед прихильників хокею “Я люблю хокей”, що триватиме з 15 грудня по 1 березня. За результатами конкурсу визначать переможців у п’яти номінаціях: «Фото» (розглядатимуться будь-які авторські оригінальні кадри, присвячені грі в хокей); «Відео» (ролики, в яких відображена особиста участь, або ж спостереження автора за хокейним життям); «Малюнок» (мальований чи графічний твір на тему “Я люблю хокей”); «Об’єкт» (об’ємно-просторова композиція на тему хокею: скульптура, інсталяція, виріб з будь-якого матеріалу) та «Літературна композиція» (вірш або есе).

Серед призів – ключки з автографами хокеїстів ПХЛ, спортивна форма, ковзани, абонементи на матчі команд ПХЛ. Також переможцям конкурсу планується вручити приз командних симпатій – кожна команда ліги вручить власний ексклюзивний приз автору роботи у будь-якій з номінацій, яка сподобається гравцям. Роботи переможців будуть представлені на сайті ПХЛ.