Київ. 29 листопада. УНІАН. 1-2 грудня в Києві відбудеться Перший Саміт інфраструктури і нерухомості, на якому будуть представлені стратегії розвитку міст України.

Як повідомила на прес-конференції в УНІАН голова саміту Олена ВДОВЕНКО, його учасники спробують налагодити діалог між керівництвом міст, експертами, інвесторами і учасниками ринку нерухомості та інфраструктури.

Програма саміту включає блок представницьких конференцій міст України і блок галузевих конференцій, в якому обговорюватимуться питання загальної ситуації на ринку нерухомості, питання девелопмента, нових екологічних будівельних технологій, залучення інвестицій, а також питання спрощення дозвільної системи.

Відео дня

Модератор однієї з секцій саміту, співзасновник групи компаній FIM, Оксана ЄЛМАНОВА відзначила важливість креативного підходу місцевих влад до реалізації інфраструктурних проектів, а також ефективного механізму залучення інвестицій в такі проекти.

«В основі майбутніх ефективних концепцій розвитку лежить ініціатива влади і чиновників. Але обраний шлях пошуку інвесторів для реалізації інфраструктурних проектів абсурдний. У всьому світі такі проекти забезпечуються державою тою чи іншою мірою - бюджетом або дотаціями. Ми постараємося поділитися знаннями, як це робиться», - сказала вона.

За словами модератора саміту Тетяни МАРИНОВОЇ, на саміті будуть представлені, зокрема, стратегії розвитку Києва, Одеси, Запоріжжя, Канева, об'єднана стратегія розвитку міст північної частини Донецької області (Дружківка, Краматорськ, Костянтинівка, Красний Лиман) та інших міст.

Організаторами саміту виступають Агентство подієвого маркетингу «ЦТК» за підтримки Кабінету міністрів, Будівельної палати України, Київської міськдержадміністрації, Державної архітектурно-будівельної інспекції України, Конфедерації будівельників України, Trade Commissioner of Italy in Ukraine (Italian Embassy).

У саміті беруть участь компанії «Київміськбуд-Інвест», UTG, Depot Development Group, BRUNCWICK, Qubica AMF, «Нові горизонти 2005», «IMAX», Dragon Capital, Colliers International Ukraine, CBRE, UniCredit Bank, Beten International, Sonae Sierra та інші.