Київ. 23 листопада. УНІАН. Спеціалізована роздрібна мережа з продажу комп'ютерної техніки DiaWest в 2011 році має намір збільшити товарообіг на 25% порівняно з 2010 роком - до 320 млн. грн.

Про це повідомив голова правління групи компаній «DіaWest - Комп’ютерній світ» Анатолій БАЛЮК сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

За його словами, оптимізація внутрішніх процесів у компанії дозволила значно зменшити інвестиції в товарні запаси, прискорити їх оборотність і збільшити продаж за два роки на 20%.

Відео дня

А.БАЛЮК відзначив, що кризовий період компанія пройшла завдяки введенню системи управління товарними запасами.

«Лише за два роки у нас зростання більш ніж на 50%, а з них 20% - це те, що ми одержали завдяки цій системі», - сказав голова правління групи.

Фінансовий директор групи компаній «DіaWest - Комп’ютерній світ» Таїсія ПОПОВА пояснила, що впровадження в 2009 році «Теорії Обмеження Системи» (ТОС) Елияху Голдратта дозволило з меншими інвестиціями розвивати мережу, скоротити витрати із заробітної плати.

«Централізація і автоматизація всього процесу закупівлі зробила прозорим весь процес закупівлі й дала нам можливість покращувати ціни у наших постачальників. Ми можемо також оперативно змінювати стратегію управління запасами... Також збільшення продажу у нас відбулося за рахунок управління упущеними продажами», - сказала вона.

А.БАЛЮК зазначив, що компанія зуміла зробити в кожному магазині свій асортимент товарів і, разом з тим, скоротити загальний асортимент по мережі.

«Це, з одного боку, парадокс. З іншого боку, це основна перевага цієї системи, що ми, маючи індивідуальний асортимент в кожному магазині, змогли загальний асортимент звузити і, таким чином, оптимізувати наші закупівлі, ціни тощо. Крім зростання обороту, ми одержали додаткову маржу», - сказав він.

Згідно з прес-релізом групи, в 2012 році мережа чекає збільшення товарообігу на 1,6% - до 325 млн. грн.

Проте, за словами А.БАЛЮКА, це песимістичний прогноз збільшення обороту. Уточнений прогноз товарообігу на 2012 рік буде озвучений наприкінці цього року.

«Наш внутрішній план набагато вищий, і ми колектив налаштовуємо зовсім на інші цифри. І я сподіваюся, що ми їх досягнемо», - сказав голова правління групи компаній «DіaWest - Комп’ютерній світ».

Довідка УНІАН. Група компаній «DіaWest - Комп’ютерній світ» працює на українському ринку з 1994 року, займається роздрібною торгівлею комп'ютерною і офісною технікою, виробництвом комп'ютерних систем.

Станом на листопад 2011 року, до роздрібної мережі спеціалізованих магазинів «DіaWest - Комп'ютерній світ» входило 64 салони-магазини в 43 містах України.