Київ. 22 листопада. УНІАН. Політична партія «Україна майбутнього» закликає опозиційні партії до об’єднання та спільної участі у парламентських виборах-2012.

Про це сьогодні під час прес-конференції в УНІАН заявили голови Київської міської і Київської обласної організацій політичної партії «Україна майбутнього».

Голова Київської міської організації партії «Україна майбутнього» Кім ВЕРЕМІЙЧУК зауважив, що новий закон про вибори народних депутатів “виводить Партію регіонів на фінішну пряму в процесі узурпації влади в руках однієї політичної еліти”.

Відео дня

За його словами, незважаючи на це, деякі представники опозиції заявили про перемогу. “Це перемога опозиції та влади над тими громадянами, яких не влаштовують представлені в парламенті політичні партії”, – зазначив К.ВЕРЕМІЙЧУК і додав, що, на їхнє переконання, це також перемога парламентської опозиції та більшості над молодими партіями, які намагаються об’єднувати політичні сили не навколо лідера, а навколо певної ідеології.

“При цьому представники нашої парламентської опозиції виправдовуються, що голосування за цей закон було вимушеним, що той закон, який пропонувала влада, був ще гіршим”, – сказав К.ВЕРЕМІЙЧУК.

“Хочу заявити, що політична партія “Україна майбутнього” не дасть владі так легко отримати перемогу. Ми будемо йти на вибори, ми будемо спонукати інші політичні партії до об’єднання”, - заявив К.ВЕРЕМІЙЧУК і зазначив, що вважає прийняття закону про вибори каталізатором до об’єднання політичних сил.

У свою чергу голова Київської обласної організації партії “Україна майбутнього” Тарас КРИВЕНКО відзначив позитивний, на його думку, момент у прийнятті цього закону: “Він показує, хто є хто: тобто, хто є в змові з владою”.

“Це можна побачити, проаналізувавши результати голосувань. Щодо голосування БЮТ, можна зробити припущення, що на сьогодні Банкова має тотальний контроль над залишками БЮТу”, – сказав він і зауважив, що лідер партії “Батьківщина”, екс-прем’єр-міністр України Юлія ТИМОШЕНКО завжди виступала проти мажоритарної системи.

Т.КРИВЕНКО нагадав про місцеві вибори-2010, які проходили за змішаною (пропорційно-мажоритарною) системою. “Фактично, на виборчих округах відбувалося призначення депутатів від Партії регіонів”, – сказав він.

За його словами, територіальні виборчі комісії не реєстрували реальних політичних опонентів Партії регіонів або знімали їх у процесі виборчих перегонів. “Як наслідок, суди були завалені скаргами на територіальну виборчу комісію. Підконтрольні суди, як правило, приймали рішення на користь ТВК. У випадках, коли рішення приймалися на користь кандидатів у депутати, ці рішення не виконували самі територіальні виборчі комісії”, – зауважив Т.КРИВЕНКО.

Він підкреслив, що на сьогодні Партія регіонів отримала 80% депутатських мандатів місцевих рад, в областях, “де її реальний рейтинг був 15-20%”.

“Якщо це буде продовжуватися в тому ж дусі, то в парламенті VII скликання ми отримаємо 300 голосів від Партії регіонів, тотальний контроль над законодавчою владою, можливість змінювати Конституцію і щось на зразок російського сценарію, коли ПУТІН призначив МЕДВЕДЄВА Президентом і навпаки”, – зазначив Т.КРИВЕНКО.

Він повідомив також, що під час виборів 2010-го року “Україна майбутнього” подолала 3%-й бар’єр у Дніпропетровську та сформувала опозицію. “Цей момент був також врахований партією влади і вона пролобіювала 5%-й бар’єр в новому законі – для того, щоб до парламенту VII скликання не потрапив ніхто випадковий, хто може їм заважати працювати і говорити правду”, – сказав Т.КРИВЕНКО.

За його словами, йдучи на вибори, “Україна майбутнього” презентує себе як партія, яка не схожа на будь-які в Україні. Він додав, що це не лідерський проект, а партія ліберального спрямування. І за основу своєї ідеології партія бере свободу людини, волевиявлення і верховенство права в державі.

Також Т.КРИВЕНКО зазначив, що їхнім базовим електоратом є молодь та підприємці. “За нашою ідеологією, ми пропагуємо мінімізацію участі держави в житті як людини, так і будь-якого підприємця”, – підкреслив він.

К.ВЕРЕМІЙЧУК також додав, що у тих регіонах, де “Україна майбутнього” представлена своїми депутатами, зокрема, у Дніпропетровську, рейтинг їхньої партії – на другому місці після Партії регіонів.

Як повідомлялося, 17 листопада Верховна Рада ухвалила в цілому закон про вибори народних депутатів. Відповідно до закону, вибори проходять за змішаною (пропорційно-мажоритарною) системою. Закон встановлює 5% виборчий бар'єр для партій. Блоки не беруть участі у виборах.