Київ, 16 листопада, УНІАН. Державна служба молоді і спорту найближчим часом планує реалізувати низку програм для молоді.

Про це повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН перший заступник голови Державної служби молоді і спорту Сергій ГЛУЩЕНКО.

Зокрема, планується реалізувати соціальну програму «Давай разом». Партнером цієї програми виступив ЮНІСЕФ.

Відео дня

«Суть програми у тому, що «червону картку» усіляким дурощам і неприємностям показують люди, яких реально поважає молодь», - сказав він.

За словами С.ГЛУЩЕНКА, на сітілайтах і лайтбоксах будуть розміщені плакати авторитетних серед молоді українців, які показуватимуть «червону картку». Наприклад, футболіст Андрій ШЕВЧЕНКО показуватиме «червону картку» байдужості до людей з проблемами ВІЛ/СПІД, стронгмен Василь ВІРАСТЮК показуватиме «червону картку» насильству в сім'ї - «Ні насильству у сім'ї. Сильні не кривдять».

«Це буде не просто пропаганда з носіїв, це будуть і зустрічі з школярами і молоддю», - сказав він.

Ще одна програма, за словами С.ГЛУЩЕНКА, передбачає проведення студентами-волонтерами на 200 спортивних майданчиках в Україні безкоштовних уроків футболу.

Також ще одна програма «Другий тайм» передбачає, що волонтери учитимуть дітей після занять у школі малювати, різати по дереву, а в Криму учити надавати допомоги потопаючим.