Київ. 16 листопада, УНІАН. На Новий рік телеглядачі побачать нову українську комедію «Хто кому хто».

Про це повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН з нагоди презентації фільму його режисер Євген ШИШКІН.

«Мені хотілося зробити фільм, який би став альтернативою відомому фільму «Ирония судьбы или с легким паром»», - сказав він.

Відео дня

За словами Є.ШИШКІНА, він проводить переговори з низкою телеканалів щодо першого показу цього фільму. «Я роблю кіно для показу, а вже для бізнесу у другу чергу. Хотілося б зробити перший показ так, щоб частково відбити кошти, оскільки бюджет фільму досить великий», - сказав він. Є.ШИШКІН відмовився назвати бюджет фільму, зазначивши, що, «м'яко кажучи, мова іде не про сто тисяч доларів».

Фільм було знято за 17 днів на кошти Є.ШИШКІНА та за його сценарієм.

«Цей фільм в Україні буде показано однозначно. Якщо я не вирішу глобальне фінансове питання, то фільм буде показано по всіх каналах за мінімальні кошти», - додав він.

За словами Є.ШИШКІНА, фільм є легкою комедію. «31 грудня на день народження дівчини, якій виповнюється 25 років, приходять гості, які не знають один одного, але згодом виявляється, що всі вони родичі», - розповів режисер і сценарист фільму.

У головних ролях зайняті актори Олена УЗЛЮК, Віта СМАЧЕЛЮК, народні артисти України Олександр ГЕТЬМАНСЬКИЙ, Тамара ЯЦЕНКО, Віктор АНДРІЄНКО, заслужений артист Росії Ігор ПИСЬМЕННИЙ.

Виробництво фільму - «Шишкін-кіно» за підтримки Національної кіностудії художніх фільмів ім. О.Довженка. Оператор фільму Володимир БАСС, звукорежисер і композитор В'ячеслав НАЗАРОВ, художник-постановник Ірина КУДРЯВСЬКА.

Фільм «Хто кому хто» - переможець Міжнародного «ВІННИЦіанського» та Бердянського Міжнародних кінофестивалів. Він також є номінантом Відкритого Міжнародного кінофестивалю «Кіношок» (ТВ шок).

Виконавиця однієї з головних ролей О.УЗЛЮК відзначила, що вся творча група, задіяна у виробництві фільму, є українською.

Є.ШИШКІН - режисер, драматург і продюсер. Має у своєму творчому доробку як короткометражні, так і повнометражні фільми для дорослих і дітей.