Київ. 15 листопада. УНІАН. У першій половині наступного року планується відкриття першого в Україні музею бізнесу під назвою «GOODWILL UA».

Як відзначив один із розробників проекту українського шоу-рума Микита СЕМЕНОВ сьогодні на прес-конференції в УНІАН, мета проекту - через арт-проекти показати бізнес-компанії та бізнес-освіту.

 

Відео дня

«Ми хочемо піти від такого поняття, як «музей»... Музей - це якісь статичні фігури, це те, чим ви не можете пограти і до чого не можете доторкнутися. Хочемо зробити місце, де кожна людина може доторкнутися до інтерактиву, пограти, тобто вплутатися в сам процес в цьому шоу-румі», - сказав він.

Музей складатиметься з 4 залів: «Дао», «Лабіринт», «Відеоцех» і «Успіх». У залах будуть розміщені інсталяції, інтерактивні експозиції, головними об'єктами яких будуть компанії-лідери в різних галузях економіки. Інсталяції змінюватимуться мінімум раз на півроку, максимум - раз на рік. На сьогоднішній день організатори мають ідеї для інсталяцій на 2 роки вперед.

За словами розробника проекту Дениса РУДЕНКА, планується, що відвідини музею будуть безплатними: «Цей музей існуватиме за рахунок меценатів, цих компаній, які будуть представлені, щоб не обмежувати навіть 5 грн. вхід для відвідувачів, щоб кожен зміг прийти і дізнатися про те, що робиться в Україні».

На сьогоднішній день, розповів Д.РУДЕНКО, автори проекту розглядають кілька варіантів приміщень під музей в центрі столиці, а також шукають генерального спонсора. «Можливо, тобто це плани в лапках, можливо, виділить (приміщення - УНІАН) держава», - сказав Д.РУДЕНКО.

Провідний радник ЄБРР Антон УСОВ зазначив також, що цей проект важливий у плані складової інвестиційної привабливості країни. «Якщо в країні є якісь гарні речі, про це треба розповідати», - сказав він.

На думку співголови координаційної ради при Кабінеті міністрів України з питань розвитку малого і середнього підприємництва Віталія АНДРЄЄВА, такий проект дозволить потенційним підприємцям побачити можливості для реалізації своїх ідей. «Я вважаю, що цей проект дасть можливість людям побачити ті можливості, які є в нашій країні, а вони є... Наші люди на сьогодні багато хто хоче відкрити свій бізнес, але не знають, як це зробити. Багато хто відкрив свій бізнес, але не знають, як його розвивати. Цей проект дасть таку можливість», - вважає він.