Київ, 15 листопада. УНІАН. Експерти вважають, що більшість депутатів опозиційних фракцій в парламенті не зацікавлені в декриміналізації статті, за якою лідера партії "Батьківщина" Юлію ТИМОШЕНКО засуджено до 7 років позбавлення волі.

Таку думку сьогодні на прес-конференції в УНІАН висловив директор Агентства моделювання ситуацій Віталій БАЛА.

"Я не виключаю різних сценаріїв, що ніби Партія регіонів проголосує, а інші не проголосують. У мене таке враження, що половина БЮТу також не хоче голосувати за декриміналізацію цієї статті. Бо якщо ТИМОШЕНКО вийде на волю, то той список (на парламентські вибори - УНІАН) буде трохи інший", - сказав В.БАЛА.

Відео дня

Експерт уточнив, що виборчий список партії формує перший заступник голови партії "Батьківщина" Олександр ТУРЧИНОВ. "Є люди Ю.ТИМОШЕНКО, які не сприймаються О.ТУРЧИНОВИМ, а ті, у свою чергу, не сприймають ТУРЧИНОВА, бо йшли до партії працювати з Ю.ТИМОШЕНКО", - пояснив він.

"В цій ситуації фактично ТИМОШЕНКО стала заручником політичної доцільності, кулуарної політичної боротьби. Виходячи з цього, прогнозувати, яким буде рішення, з моєї точки зору, абсолютно неможливо", - підкреслив В.БАЛА.