Київ. 11 листопада. УНІАН. Всеукраїнська громадська організація “Народна Рада” засуджує заклики про усунення Віктора ЯНУКОВИЧА з поста Президента України та розпуск Верховної Ради.

Про це під час прес-конференції в УНІАН заявила голова правління Всеукраїнської громадської організації "Спілка громадських організацій України "Народна Рада" Надія ЛУКАШЕВИЧ.

Вона нагадала, що організація була зареєстрована 8 років тому, 2003 року, і продемонструвала печатки всіх комітетів, створених на базі 4 тисяч громадських організацій.

Відео дня

Н.ЛУКАШЕВИЧ зауважила, що членами “Народної Ради” є близько 2 млн. осіб.

“І зовсім недавно, в минулий вихідний день, створена нова громадська всеукраїнська організація, яка називається “Народна Рада України”, – наголосила Н.ЛУКАШЕВИЧ і додала, що організацію очолив лідер громадянського руху “Спільна справа” Олександр ДАНИЛЮК.

“Спільна справа” разом із афганцями і чорнобильцями організували мітинги, які зовсім недавно відбулись біля Верховної Ради та Кабінету міністрів”, – зауважила вона і наголосила, що “Народна Рада” не схвалює такі методи.

Н.ЛУКАШЕВИЧ назвала “клонуванням” створення “Народної Ради України” та засудила заклики до усунення В.ЯНУКОВИЧА з поста Президента та розпуску Верховної Ради України.

“Ми сьогодні проти тих слів, які висловлювалися, щоб відправити у відставку сьогоднішню владу”, – підкреслила вона.

Голова правління “Народної Ради” зауважила, що О.ДАНИЛЮК “повинен почитати закони і вивчити питання”. За словами Н.ЛУКАШЕВИЧ, на сьогодні у державі немає підстав для зміни влади.

В оприлюдненій на прес-конференції заяві “Народної Ради” наголошується, що організація не бере участі у створенні «Народної Ради України».

Також у документі підкреслюється, що “Народна Рада” готова провести дані про кількість чорнобильців по всій Україні. Н.ЛУКАШЕВИЧ зауважила, що 25% осіб, які мають посвідчення чорнобильців, отримали ці документи незаконно, і додала, що власники цих посвідчень нині отримують по 30-50 тис. грн. пенсії на місяць, в той час як інші чорнобильці “отримують мізерні пенсії й тяжко хворіють”.

“Нам серйозно треба сісти за круглий стіл: афганці, чорнобильці, представники влади, депутати Верховної Ради з усіх фракцій, і треба зробити так, щоб не образити жодну заслужену людину”, – підкреслила голова правління “Народної Ради”.

За її словами, якщо після пенсійної реформи максимальна пенсія становитиме 8 тис. грн., то коштів, які виділяє Пенсійний фонд, вистачить, аби розрахуватися з чорнобильцями та афганцями.

Н.ЛУКАШЕВИЧ переконана, що з метою продуктивного розвитку країни всім громадським організаціям необхідно об’єднуватися.

“Я думаю, що ми з Олександром ДАНИЛЮКОМ справимося: ми покажемо, хто у нашому домі господар. Ми його запросимо. Якщо він не захоче з нами працювати, по наших підходах, що йому треба тільки бити, ламати, грубити і таке інше, - ми будемо подавати в суд”, – заявила вона.

“Я думаю, що ми об’єднаємося під одну назву «Народна Рада». Я готова куди треба рухати людей у керівництво, хай буде декілька співголів. Нам немає чого втрачати, нам немає за що битися. Але потрібно, щоб це був єдиний лідер у громадянському суспільстві», - наголосила Н.ЛУКАШЕВИЧ.

Голова правління “Народної Ради” підкреслила, що організація виступає за консолідацію суспільства і має концепцію “Ієрархічна система управління громадянським суспільством як засіб підняття іміджу державної влади і зменшення напруги в суспільстві”.

Також вона повідомила, що наразі готується проект медіа-порталу організації “Велика Рада”.

У свою чергу, у коментарі УНІАН О.ДАНИЛЮК наголосив, що “Народну Раду України” створили делегати від обласних мітингів, і громадянський рух “Спільна справа” прийняв рішення не входити в цю організацію.

«Спільна справа» не підтримує ЯНУКОВИЧА і його ініціативи, а якщо тут дві «Народних Ради»… Та «Народна Рада», яка була створена 5-го числа, - так, вона має таку саму назву, як ця громадська організація. Але її створили делегати від обласних мітингів. І до того я ні про яку іншу «Народну Раду» особисто не чув» - заявив О. ДАНИЛЮК.

Як повідомляв УНІАН, 5 листопада прес-служба "Спільної справи" розповсюдила інформацію про те, що за ініціативи громадської організації воїнів-афганців «Ніхто, крім нас», громадянського руху «Спільна справа» та ще низки союзних громадських об’єднань утворено Народну Ради України, головним завданням якої визначено усунути В.ЯНУКОВИЧА з поста Президента України.

6 листопада заступник голови правління "Ніхто, крім нас" Володимир СЕРДЮК заперечив участь організації у створенні Народної Ради України.