Київ. 11 листопада. УНІАН. В Одесі 19 листопада відбудеться третя церемонія вручення всеукраїнської премії за заслуги і досягнення у галузі спорту «Золотий мангуст».

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив головний редактора всеукраїнського журналу «Школа виживання «Мангуст» і співзасновник премії Лерник МУСАЕЛЯН.

«Завдання було таким, аби щорічно заохочувати премією, увагою тих людей, які своїм внеском, своїми успіхами популяризували і пропагували здоровий спосіб життя», - сказав Л.МУСАЕЛЯН.

Відео дня

Він зазначив, що церемонія вручення премії пройде в одеському концерт-холі «Сади Перемоги».

Л.МУСАЕЛЯН переконаний, що, крім нагород і стипендій, які виплачуються спортсменам державою, вручення такої нагороди – золотої статуетки є заохоченням і величезним стимулом для спортсменів, тренерів і меценатів.

Директор ювелірного будинку «Кімберлі», співзасновник премії, президент Вінницької обласної федерації панкратіону Ігор ІЛЬЧИШЕН сказав, що статуетка «Золотий мангуст» виготовлена із срібла 925-ї проби, покрита золотом 900-ї проби і встановлена на підставці з каменя «зелений змійовик».

«Крім статуетки цього року ми запровадили сертифікат, який кожен, хто отримав премію, зможе розмістити там, де вважає за потрібне для того, щоб всі розуміли, що ця людина була удостоєна такої нагороди», - сказав І.ІЛЬЧИШЕН.

Віце-президент Всесвітньої федерації бойового самбо, президент Федерації бойового самбо України Ельхан ВЕЛІЄВ повідомив, що лауреати премії визначаються тренерами, меценатами і самими спортсменами.

*** Народна премія «Золотий мангуст» була заснована у 2009 році журналом «Школа виживання «Мангуст» разом з вінницьким ювелірним домом «Кімберлі» з метою визнання кращих спортсменів України, відродження спортивного духу і підвищення престижу спорту.

За підтримки Міністерства України у справах сім'ї, молоді і спорту, Одеського міського голови, а також Федерації панкратіону України, Федерації бойового самбо України, Федерації вільної боротьби України і багатьох відомих бізнесменів і політиків лауреатами народної премії «Золотий мангуст» вже стали багато видатних спортсменів і тренерів сучасності, ветерани спорту, люди, чиїми зусиллями Україна гідно представлена в міжнародній спортивній спільноті.

Постійні партнери, які беруть участь у цьому проекті: Федерація панкратіону України, Федерація бойового самбо України, Федерація вільної боротьби України, Федерація греко-римської боротьби України.