Київ. 10 листопада. УНІАН. 13 листопада о 9 годині у Києві в Академії адвокатури України стартує міжнародний молодіжний форум в галузі права «Leadership in law».

Про це повідомив на прес-конференції в УНІАН голова організаційного комітету Форуму Святослав ЛЕШИК.

Він зазначив, що метою проекту є розвиток професійного потенціалу серед молоді, передача досвіду найперспективнішим молодим юристам України і близького зарубіжжя для ведення ефективної роботи в царині юридичної практики і побудови громадянського суспільства.

Відео дня

За його словами, в рамках Форуму найвідоміші, найуспішніші українські та зарубіжні юристи, адвокати проведуть для учасників майстер-класи, бізнес-тренінги та моделювання реальних ситуацій, які дадуть командам-учасницям незамінні практичні навички та грунтовні знання щодо ведення власного бізнесу в галузі права.

Керуючий партнер міжнародної юридичної компанії Avellum partners Микола СТЕЦЕНКО наголосив, що на форумі молоді мають бути продемонстровано, які на сьогодні є юридичні послуги і які проблеми на цьому ринку. Він наголосив, що на практиці видно, що «не вистачає елементарної юридичної культури, зокрема при веденні переговорів в питаннях злиття чи поглинання бізнесу».

Керуючий партнер Squire sanders Ukraine Пітер ТЕЛЮК підкреслив, що на цьому міжнародному форумі має бути передано досвід молодим людям в сфері права. Він наголосив, що такі форуми мають сприяти покращанню ситуації не тільки в юридичній сфері, а й в розвитку українського суспільства в цілому.

Президент спілки адвокатів України, ректор Академії адвокатури України Тетяна ВАРФОЛОМЕЄВА наголосила на важливості проведення такого форуму. За її словами, якщо сьогодні діє система підвищення кваліфікації практикуючих суддів, прокурорів, адвокатів, то «поза цими трьома професіями наступає ніби темрява». За її словами, форум необхідний для того, щоб юристи стажувалися, обмінювалися досвідом.

Голова громадського руху Олега Рябоконя Олег РЯБОКОНЬ підкреслив, що в українському суспільстві «правовий нігілізм». «Нібито в нас прийняті європейські закони, але в реалії бачимо, що ці закони не діють». Він наголосив, що багато йдеться про боротьбу з корупцією, але в той же час кожному важко «визнати, що корупція живе в нас». «Питання в тому, як випустити молодих юристів, як їх навчити і підтримати, щоб не дати зламатися під цю систему (йдеться про корупційну систему – УНІАН)».

Співзасновник юридичної компанії «Ващенко, Бугай та партнери» Денис БУГАЙ зазначив, що «такий форум дуже необхідний». Він наголосив, що одне із головних завдань – «дати можливість зрозуміти молоду поколінню, як стати більш конкурентними на правовому ринку».

Президент «Парку Київська Русь» Володимир ЯНЧЕНКО висловив сподівання, що форум буде досить плідним і молоді люди отримають багато нової інформації в галузі права. «Парк Київська Русь» є стратегічним партнером молодіжного форуму.