Київ. 4 листопада. УНІАН. Вища кваліфікаційна комісія суддів України (ВККСУ) вивчає обґрунтованість скарг на дії судді Печерського районного суду Києва Родіона КІРЄЄВА.

Про це повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН голова ВККСУ Ігор САМСІН.

“Щодо судді Р.КІРЄЄВА у нас є дві скарги. Вони ґрунтовно перевіряються нашим інспектором. Відповідно, він надасть пояснення, він складе відповідну інформацію, надасть членам і члени комісії розглянуть її”, - сказав І.САМСІН.

Відео дня

В той же час він наголосив, що не знає, хто подавав скарги і про що в них йдеться, і ознайомиться з ними лише перед засіданням ВККСУ, на якому розглядатиметься це питання.

“Ми не є орган, який сьогодні підміняє апеляційну інстанцію, тому що ті підстави, які називаються – це є предметом перегляду апеляційної інстанції. Якщо при перегляді буде встановлено, що були допущені порушення суддею, то ми можемо на підставі встановлених фактів вищестоящим судом притягнути суддю до відповідальності”, - підкреслив секретар ВККСУ Анатолій МАРЦИНКЕВИЧ.

Як повідомляв УНІАН, після арешту колишнього прем’єр-міністра Юлії ТИМОШЕНКО 5 серпня, її адвокати та народні депутати з фракції БЮТ-Батьківщина подали скарги до ВККСУ щодо Р.КІРЄЄВА.

ВККСУ на засіданні 8 вересня дійшла висновку, що підстав для відкриття дисциплінарної справи стосовно судді Р.КІРЄЄВА немає.

Довідка УНІАН. Печерський районний суд Києва 11 жовтня засудив екс-прем'єр-міністра Ю.ТИМОШЕНКО до семи років позбавлення волі без права обіймати державні посади впродовж трьох років.