Київ. 26 жовтня. УНІАН. Група компаній «Адамант» і румунський консорціум ASESOFT International почали реалізацію проекту із впровадження в Україні рішень щодо електронного навчання й електронного управління.

Про це повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН президент ГК «Адамант» Іван ПЕТУХОВ.

За його словами, компанії спільно впроваджуватимуть на українському ринку комплексні інформаційні системи з електронної освіти й електронного управління. Для реалізації проекту в Україні планується створення спільної компанії, яка надалі підтримуватиме впроваджені продукти.

Відео дня

Комерційний директор ASESOFT International Крістіан АЧОБОТЕРІЦЕЙ повідомив, що діяльність компанії в Україні буде сфокусована на двох напрямах: розвитку платформи в освітній сфері e-learning і впровадженні так званого «єдиного вікна» для урядових органів.

За його словами, ASESOFT International спільно з «Адамантом» впроваджує пілотний проект із встановлення в 20 школах, визначених Міністерством освіти України, платформи e-learning. «Ця платформа дозволяє поєднати наукову сторону з додатками, які працюють у форматах 2Д і 3Д», - відзначив він. Пілотний проект буде реалізований до кінця нинішнього року, після чого буде проведена його експертна оцінка незалежними експертами і фахівцями Міністерства освіти.

Комерційний директор компанії Teamnet, яка входить в консорціум ASESOFT, Флорін ХОЙНЕРЕСКУ повідомив, що продукт е-уряд було впроваджено в Румунії, і тепер впроваджується в інших країнах ЄС. «Єдине вікно» в Румунії є інтегратором тих програм, які працювали на рівні всіх міністерств», - сказав він.

Експерти також повідомили, що досвід Румунії дуже близький до проблем, які є зараз в Україні. У Румунії також спочатку кожне міністерство впроваджувало свої програми, і на рівні центральної влади треба було придумати платформу, яка об'єднала б усі ці програми, і ASESOFT розробила цю платформу, яка працює всіма мовами розроблених раніше програм.

Крім того, І.ПЕТУХОВ повідомив, що «Адамант» і ASESOFT International підписали меморандум з Інститутом інноваційних технологій і змісту освіти Міністерства освіти і науки, молоді і спорту України про співпрацю, зокрема, про спільну розробку інтелектуальних продуктів і реалізації українсько-румунського пілотного проекту.