Київ. 25 жовтня. УНІАН. У Києві почала свою роботу Асоціація «Українсько-Азербайджанська Бізнес Рада».

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив почесний Президент Українсько-Азербайджанської Бізнес Ради Рустам АГАЄВ сьогодні на прес-конференції в Києві.

За його словами, місією Асоціації є сприяння політичному, економічному, науковому, технічному, інформаційному обміну, а також встановлення і координація взаємовигідних економічних відносин між провідними підприємствами України і Азербайджану

Відео дня

При цьому він зазначив, що основними завданнями, які стоять перед Українсько-Азербайджанською Бізнес Радою, є: підвищення інвестиційної привабливості України і Азербайджану, покращення іміджу стратегічних партнерів перед світовою спільнотою, розвиток малого і середнього бізнесу в цих країнах.

Р.АГАЄВ відзначив, що Українсько-Азербайджанська Бізнес Рада створюватиме реальні можливості для своїх членів розвивати свій бізнес і ставати більш стабільними у фінансових аспектах, одержувати постійний потік інформації для нових ідей, створювати і зберігати ефективні ділові відносини з місцевими органами влади та іншими організаціями.

У свою чергу, як відзначив Надзвичайний і Повноважний Посол Азербайджанської Республіки в Україні Ейнулли Ядулли оглу МАДАТЛІ, товарообіг між Україною і Азербайджаном за підсумками 2010 року становив більш як 1,5 млрд. дол. «Спостерігається великий потенціал для розвитку співпраці між Україною і Азербайджаном», – зазначив він.

Р.АГАЄВ також повідомив, що найближчим часом почне роботу аналогічна Бізнес Рада в Баку.

Довідка УНІАН. Асоціація «Українсько-Азербайджанська Бізнес Рада» (зареєстрована в державних органах 24 травня 2011 року) як добровільна громадська організація була створена з метою налагодження і координації відносин між провідними підприємствами Азербайджану і України, сприяння політичному, економічному, науковому, технічному, інформаційному, культурному обміну.