22 жовтня 2011 року в Києві відбувся 3-й з'їзд політичної партії «Зелені», на якому делегатами одноголосно було ухвалено рішення про самостійну участь в парламентських виборах 2012 року і створення фракції «Зелені» у Верховній Раді.

Лідер партії «Зелені» Олександр ПРОГНІМАК переконаний, що очолювана ним політсила має всі шанси стати третьою силою в новому парламенті - завдяки масовій підтримці українцями «зеленої» ідеології та втомі від популізму інших політичних сил.

Виступаючи на з'їзді, О.ПРОГНІМАК відзначив, що «зелена» ідеологія в країні стрімко набирає популярності. Її ідеї близькі як Сходу, так і Заходу України. Українці хочуть дихати свіжим повітрям, пити якісну воду, жити на чистій землі, харчуватися продуктами без ГМО. «Партія «Зелені» - одна з небагатьох, хто не тільки пропагує важливі ідеї для країни, але і добивається їх реалізації», - підкреслив О.ПРОГНІМАК. Серед головних досягнень партії «Зелені» за останні півтора роки він назвав: створення національного проекту «Програма реагування на кліматичні зміни», відстоювання екологічних поправок до бюджету 2011 року, лобіювання збільшення екологічних штрафів в Податковому кодексі, розробка національного проекту «Зелена енергія» - альтернативи розвитку ядерної енергетики в Україні. За словами О.ПРОГНІМАКА, в жовтні 2010 року партія «Зелені» зробила прорив в міжнародному «зеленому» русі, ставши ініціатором транснаціонального Євразійського об'єднання зелених партій (ЄОЗП), куди увійшли «зелені» партії України, Росії, Білорусі та Казахстану. Головним досягненням ЄОЗП стала розробка фундаментальної Екологічної Конституції Євразії. Ряд її положень вже використовують у своїй роботі уряди України і Росії.

Відео дня

О.ПРОГНІМАК підкреслив, що за останні роки збільшилася підтримка партії «Зелені» по країні, про що свідчить зростання членів партії у всіх областях. «Наш головний посил для людей: влада – це не самоціль для партії «Зелені», а тільки механізм реалізації «зелених» ідей і своїх обіцянок, - заявив О.ПРОГНІМАК. - Завдяки ефективно збудованій роботі з виборцем і «зеленій» ідеології, близькій кожному українцеві, за лічені місяці наша партія стала відома по всій країні. Ми не використовували віртуальну пропаганду в ЗМІ, не поливали брудом інші партії, а спілкувалися безпосередньо з виборцем. І українці нам повірили».

За словами лідера політсили, на парламентські вибори партія «Зелені» піде самостійно. «Партія «Зелені» позиціонує себе як третя альтернативна сила в країні, - говорить О.ПРОГНІМАК. - Ми – конструктивна опозиція. Ми толерантно ставимося і до влади, і до опозиції. І готові співробітничати з усіма політичними силами в парламенті, які розділяють «зелені» ідеї».