Київ. 20 жовтня. УНІАН. Директор українського Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння, письменник Валентин БАДРАК презентував свої нові книжки "Родом из ВДВ" і "Офицерский гамбит", об'єднані загальною назвою "Восточная стратегия".

Презентація видань відбулася сьогодні в УНІАН.

За словами В.БАДРАКА, обидва твори художнього жанру. В основу книжок лягли його особисті спогади про час навчання в Рязанському училищі Повітряно-десантних військ, а також спогади його друзів-курсантів про перипетії в російсько-чеченських кампаніях, аналіз школи російської розвідки, ускладнень в українсько-російських відносинах тощо.

Відео дня

"Якщо у читача виникне враження, що політика там (у книзі) домінує, - це оманливе враження. Ця книга - художня, хоча окремі персонажі в ній названі своїми іменами: все ж таки як колишній офіцер-десантник я маю право давати характеристику особам, які кидаються життями людей", - сказав В.БАДРАК.

За словами автора, "Восточная стратегия", перш за все, філософська книга, книга з військової психології.

У свою чергу, директор видавництва "Фоліо" Олександр КРАСОВИЦЬКИЙ відзначив, що останні книжки В.БАДРАКА - "це масова художня література, це не дослідження розвідки".

За його словами, до цих пір на українському книжковому ринку спостерігалася відсутність масової літератури для чоловіків вітчизняних авторів - романів-бойовиків, романів-детективів.

"Ці дві книжки закрили ці жанри. Тому, я вважаю, що увага до них буде прикута не лише з боку читачів, а й політиків, які хочуть розібратися, що ж відбувається між Україною і Росією останніми роками", - сказав О.КРАСОВИЦЬКИЙ.