Київ. 14 жовтня, УНІАН. Розпочинається всеукраїнський рух “Україна - Я - Україна”, який має об’єднати найталановитіших людей.

 

Відео дня

Про це повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН учасник гурту «Браття» Степан БОЛОТЕНЮК.

За його словами, мета руху - не лише визначити кращих у 10 номінаціях і нагородити їх, але й добитися конкретного результату, який ще більше розкриє Україну.

Він зазначив, що також метою є “допомога державі в науковій, культурно-мистецькій, спортивній сферах”.

За словами С.БОЛОТЕНЮКА, визначатимуться кращі у наступних номінаціях – “Книга”, “Винахід”, “Турбота”, “Кіно”, “Телепрограма”, “Мультфільм”, “Казка”, “Пісня”, “Вокал”, “Спорт”.

Як зауважив С.БОЛОТЕНЮК, грант у 10 млн. грн. чекає найкращих у своїй справі та найактивніших людей.

За словами С.БОЛОТЕНЮКА, у номінації “Книга”, “можливо, вперше в історії України буде написана книга, автором якої стане український народ”. За його словами, назва її буде - “Я хочу жити в Україні”. “Це не буде історія, це не буде публіцистика, це не буде група авторів, вчених, а це будуть просто історії, який кожен переживав у своєму житті або про які розказували дідусь, бабуся, тато, мама, знайомі і які дуже сильно впливають на твою свідомість і завдяки яким ти хочеш жити в Україні і ти ніколи не залишиш цю землю”, - підкреслив він.

Стосовно номінації «Винахід» С.БОЛОТЕНЮК зазначив, що дуже багато людей в Україні мають цікаві ідеї, які не можуть знайти свого практичного втілення. “Ми хочемо, щоб потік таких ідей, цікавих в економічному, комерційному та в інших вигодах залишався в Україні і працював на наш народ, на нашу економіку, на наше суспільство”, - додав він.

За словами Заслуженого винахідника України Миколи ГАВРИЛЮКА, члена експертної ради руху “Україна - Я - Україна”, дуже важливо, щоб винаходи були втілені у практику.

С.БОЛОТЕНЮК підкреслив, що у номінації “Кіно” оголошується конкурс “на кращий кіносценарій, на який ми відзнімемо фільм”, і він повинен мати молодіжно-патріотичне спрямування.

За його словами, у номінації “Телепрограми” оголошується конкурс на кращий сценарій, бо зараз “ми переважно ліцензії за кордоном купуємо і робимо такий самий продукт, але він є лише копією створеного”. «Думаю, що у нас є багато талановитих, творчих, креативних людей, які можуть для нашої країни писати цікаві сценарії для телепрограм», - зазначив С.БОЛОТЕНЮК.

Як сказав продюсер Юрій КОТ, член експертної ради руху “Україна - Я - Україна”, у даному проекті “має бути не ура-патріотизм, а справжній патріотизм”.

За його словами, досліджуючи те, що сьогодні відбувається на українському телебаченні, стає зрозуміло, що “глядач все більше відвертається від телевізора”, бо йому вже набридло «їсти з екранів гамбургери, тобто покупні проекти, які не оригінальними».

«Необхідні оригінальні українські проекти, і саме тому є номінація «Телепрограма», - додав він.

С.БОЛОТЕНЮК повідомив, що у номінації “Мульфільм” оголошується конкурс на кращий сценарій дитячого мультфільму, а в номінації “Казка” буде відібрано 10 найкращих казок і випущено книжку. “Це буде також маленький, але потрібний доробок у виховання наших дітей”, - вважає він.

За його словами, у номінації “Пісня” буде визначено 10 найкращих пісень, і їхні “бажані теми - дружба, порядність, доброта, родина, перший та останній дзвоник, школа, вчителі, любов до Батьківщини”.

При цьому він підкреслив, що буде випущено альбом, куди увійдуть ці пісні.

У номінації «Вокал», сказав С.БОЛОТЕНЮК, буде визначено 10 переможців, які виконають запропоновані 10 пісень з репертуару групи «Браття».

За його словами, “завдання конкурсу - відібрати не тільки талановитих людей, але й людей, які працюють над собою”.

У номінації “Спорт” буде визначено 10 найперспективніших молодих спортсменів, які у майбутньому зможуть представляти Україну на міжнародному рівні.

Переможці по всіх номінаціях отримають по 10 тисяч гривень.

До експертної групи руху “Україна - Я - Україна” увійшли, зокрема, співак ВІТАС, народний артист України Олександр ЗЛОТНИК, заслужений артист України Олег ШАК, телеведучий Сергій КОНЮШОК.

Як наголосив народний артист України, ректор Київського інституту музики ім. Глієра Олександр ЗЛОТНИК, зараз дуже потрібна програма підтримки “всіх творчих людей, які сьогодні є в Україні”. За його словами, “Україна має колосальні співочі традиції”, і необхідно усе зробити для того, щоб наша країна “не була країною людської сировини”. “Нехай наші діти представляють нашу країну своїми талантами”, - додав він.

За словами Заслуженого артиста України, композитора, співака О.ШАКА, проект покликаний підтримати українські таланти, зокрема, дитячі.

Як вважає володар титулу “Найсильніша людина планети”, телеведучий С.КОНЮШОК, спорт - одна з найпатріотичніших сфер життя нашої країни. За його словами, сьогодні ситуація складається так, що спортсмени, “які прославляють нашу країну на міжнародній спортивній арені, змагаються у більшості всупереч, а не завдяки підтримці держави, зокрема, фінансовій”. Він відзначив, що “дуже добре, що зараз формуються громадські об’єднання, рухи”, які беруть на себе відповідальність за допомогу спортсменам.

Як повідомив С.БОЛОТЕНЮК, вся детальна інформація про Всеукраїнский рух “Україна - Я - Україна” розміщена на сайті brattya.com

За його словами, 22 грудня завершиться прийом заявок, а 22 січня 2012 року, у День Соборності України, відбудеться нагородження переможців.