Київ. 12 жовтня. УНІАН. З 19 по 23 жовтня у VIP-зоні національного спортивного комплексу “Олімпійський” відбудуться Дні моди в Києві (Kiev Fashion Days) вже під новою назвою Mercedes-Benz Fashion Week Kiev.

Про це автор і ведуча програми “Тиждень моди”, ідеолог Kiev Fashion Days Дар'я ШАПОВАЛОВА повідомила сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

“Наша найголовніша новина та зміна, що відбулась, це те, що з учорашнього дня, з вечора, ми називаємось Mercedes-Benz Fashion Week Kiev. Це для нас дуже важливо”, - наголосила Д.ШАПОВАЛОВА.

Відео дня

За її словами, відвідуючи головні чотири Fashion Week, а також інші Тижні моди в різних країнах світу, всюди бачила бренд Mercedes як головного спонсора. Так, Mercedes виступає спонсором Тижнів моди у Нью-Йорку, Стокгольмі, Парижі, Мілані, Лондоні.

“Mercedes у світі асоцієються з фешеном, і, звичайно, коли ми починали Kiev Fashion Days, ми й не мріяли, що коли-небудь ми станемо Mercedes-Benz Fashion Week Kiev. Тоді ми навіть не уявляли, що це можливо, а зараз ми готові поділитися цією новиною”, - зазначила Д.ШАПОВАЛОВА, додавши, що Mercedes-Benz – це надзвичайний статус.

Водночас вона наголосила, що форматом показів та відбором дизайнерів, які представлятимуть свої колекції на Тижні моди, так само займатиметься професійна команда оргкомітету. Це підтвердила фінансовий директор компанії «АвтоКапітал» - генерального представництва Mercedes-Benz в Україні Ніна ВАСАДЗЕ.

За її словами, Mercedes-Benz є новатором у всьому і підтримує цікаві й масштабні, значущі fashion-події у всьому світі.

“Ми раді повідомити, що в цьому сезоні Київ став меккою для представників фешн-індустрії не тільки нашої столиці, але й світовою”, - зазначила Н.ВАСАДЗЕ.

Голова правління компанії «АвтоКапітал» Геріберт МЮЛЛЕР також зазначив, що компанія із задоволенням підтримує проект Fashion Week в Києві.

“Дизайн та якість – це ті вимоги, які ми пред’являємо як до автомобілів, так і у світі моди. І саме цей фактор об’єднує автомобільний бізнес і фешн. Наша вимога - “найкраще або ніяк” - пред’являється як до автомобільного бізнесу, так і до світу моди. Коли ми приймали рішення підтримати Fashion Week в Києві, ми знали, що це прекрасний проект і він приречений на успіх в Україні”, - сказав Г.МЮЛЛЕР

За інформацією Д.ШАПОВАЛОВОЇ, під час Днів моди на НСК “Олімпійському” працюватимуть два подіуми: великий - для відомих дизайнерів та малий – для початківців, які вже змогли якось себе проявити та готові показати власні повноцінні колекції одягу.

Як зазначила Д.ШАПОВАЛОВА, відбір дизайнерів відбувається за багатьма критеріями, прискіпливо, оскільки оргкомітет намагається забезпечити такий рівень, щоб він був не нижчим, ніж у попередні роки проведення Kiev Fashion Days. Загалом захід об’єднає кращих українських та закордонних дизайнерів, редакторів найавторитетніших журналів мод та міжнародних фешн-оглядачів, баєрів та блогерів.

“Також буде велика кількість інсталяцій, вечірок та інших подій, що супроводжуватимуть наш захід”, - підкреслила Д.ШАПОВАЛОВА.

За її словами, Тиждень моди – це не тільки культурна подія, а й освітня, тому в рамках заходу будуть організовані численні лекції відомих людей, які працюють у фешн-індустрії.

“Одна з наших цілей – це зарекомендувати Київ як одну з головних європейських столиць моди. І ми впевнені, що за кілька років Київ дійсно буде асоціюватися з модою. Тим паче з подачі марки Mercedes-Benz та Mercedes-Benz Fashion Week Kiev”, - заявила Д.ШАПОВАЛОВА.