Київ. 12 жовтня. УНІАН. У Києві 13-16 жовтня пройде перший відкритий кубок України по тхеквондо, участь в якому братимуть понад 300 спортсменів із України, Латвії, Молдови та Азербайджану.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив президент Федерації тхеквондо в Україні Лесік САМАНДЖИЯ.

"Ми вперше проводимо такий турнір в Києві. Цей турнір, я думаю, надасть новий поштовх розвитку цього виду спорту в нашій країні, а наші спортсмени здобудуть новий досвід", - сказав він, висловивши при цьому сподівання, що подібні змагання у майбутньому проходитимуть в Україні щороку.

Відео дня

У свою чергу присутній на прес-конференції перший заступник глави ФТУ Володимир ЦОЙ розповів, що змагання, в яких виступатимуть як чоловічі, так і жіночі команди, проводитимуться за принципом "повний контакт", а удари фіксуватимуться, крім рефері, за допомогою спеціальних сенсорних датчиків, які вмонтовані в захисні елементи спортивного одягу.

"Кожен учасник турніру отримає індивідуальний захисний жилет і захист стоп, в яких є датчики. При ударі ногою в корпус пристрій спрацьовує і дає сигнал на комп’ютер. За іншими ударами стежать рефері та троє бокових суддів", - сказав В.ЦОЙ. За його словами, така інноваційна методика схвалена Всесвітньою федерацією тхеквондо і офіційно прийнята для проведення Літніх Олімпійських ігор в Лондоні у 2012 році і дає максимальну об’єктивність суддівства бою.

Як зазначили організатори змагань, відбуватимуться вони в Національному університеті фізичного виховання і спорту Україні, вхід для глядачів буде безкоштовний, а для тих, хто з якихось причин не зможе бути особисто присутнім, бої транслюватимуться в режимі реального часу на офіційному сайті цього турніру www.ukraineopen.com.ua