12 жовтня 2011р. В УНІАН перший заступник голови Державної служби молоді та спорту Сергій Глущенко та директор МБФ «Планета взаємодопомоги» Ігор Кіт, презентували інноваційну механіку реалізації важливої, далекоглядної, соціально-благодійної програми «Диплом розвитку України», яка стартувала по всій Україні в кінці вересня 2011р.

Мета програми: підготовити для України висококваліфікованих, молодих та ініціативних професіоналів, для якісного розвитку держави, шляхом оплати навчання найобдарованіших абітурієнтів, з малозабезпечених сімей, які самостійно вступили в 15 кращих ВНЗ світу, за рахунок благодійних пожертв небайдужих громадян, організацій та українського бізнесу.

Ця програма сприятиме соціальному становленню молодих, талановитих українців, які здатні вступити до престижного ВНЗ, однак не мають змоги оплатити навчання.

Відео дня

Особливоюумовою отримання гранту на навчання, для учасника програми, буде обов’язок повернутися, згідно з контрактом, в Україну та спрямувати свої глибокі знання на розвиток держави протягом 10-ти років.

Ця програма сприятиме також:

- мотивації молоді до кращого навчання та пропаганді патріотизму;

- об'єднанню українського бізнесу з усіх регіонів України на шляху до вирішення важливих, загальнодержавних завдань;

- зростанню іміджу України в світовому співтоваристві;

- створенню додаткових робочих місць для молоді, яка залучена до анонсу та розвитку програми.

Необхідність програми: сьогодні, однією з важливих перешкод на шляху розвитку України є недостатність висококваліфікованих фахівців, які б зуміли провести грамотні реформи та розвивати стратегічні галузі економіки.

На реалізацію важливих проектів та керування компаніями в Україну часто запрошуються закордонні фахівці, які мають відповідну освіту та фахові знання, але здебільшого вони стикаються з проблемою – їм важко зрозуміти менталітет українців.

Ми повинні готувати своїх фахівців у кращих навчальних закладах світу та повертати їх в Україну!

Оплата навчанняпланується в 15ти провідних ВНЗ світу: Кембрідж, Гарвард, Массачусетський тех. інститут, Йель, Оксфорд, Імперський коледж Лондона, Університетський коледж Лондона, Університет Чикаго, Університет Пенсільванії, Колумбійський університет, Стенфорд, Каліфорнійський тех. інститут, Прінстон, Мічиганський університет, Університет Корнелла.

Механіка реалізації програми:

1) Програма опублікована на сайті Фонду, першої в СНГ соціальної мережі для взаємодопомоги та благодійності (http://planetofsupport.org/ua/na-programmy/show),

де кожен громадянин, організація чи бізнес-компанія може:

- зареєструватися, створити профіль (вкласти фото, логотип), написати про себе та підтримати цю програму, чи зробити благодійний внесок зручними способами;

- приєднатися до обговорення програми, опублікувавши свої коментарі;

- прослідкувати надходження та витрати кожної пожертвуваної гривні;

- брати участь у голосуванні;

- стати учасником програми.

2) До анонсу, розвитку та реалізації програми залучена молодь з усіх регіонів України.

3) Абітурієнти, які 2012 році планують вступити в 15 кращих ВНЗ світу, надсилають лист на адресу Фонду та потрапляють в базу даних претендентів на отримання гранту. Залежно від результатів зібраних коштів та кількості вступивших абітурієнтів, незалежна комісія, що складатиметься з представників наукових та громадських організацій України, може обирати претендентів, яким буде оплачене навчання, за критеріями:

- стратегічна важливість для України напрямку обраної абітурієнтом освіти;

- патріотизму абітурієнта (бажання повернутися працювати виключно в Україну та дотриматися контракту);

- рівня забезпеченості сім’ї абітурієнта.

Право обирати учасників, також, буде надано благодійникам програми та користувачам сайту.

4) Благодійний внесок на програму:

- автоматично опубліковується на сайті Фонду (http://planetofsupport.org);

- надає можливість брати участь у голосуванні;

- надає можливість отримувати впродовж програми заохочувальні призи.

Настав час усвідомити, що держава не в силах впоратися з усіма проблемами. Частину проблем повинні вирішити саме ми - громадяни, яким не байдуже наше майбутнє та які вже досягнули чогось у цьому житті. Сьогодні Україна, як ніколи, потребує саме таких соціально відповідальних громадян!

Програма реалізовується за підтримки Державної служби молоді та спорту України. Перший заступник голови Держслужби молоді та спорту, Сегій Глущенко, підкреслив важливість програми для майбутнього України та прозорість механіки її реалізації.

Об’єднавшись, ми отримаємо кваліфікованих фахівців  для якісного розвитку України!

КОНТАКТИ:

Директор МБФ «Планета взаємодопомоги» Ігор Кіт

м. Київ, провулок Тбіліський, 10

тел./факс: (044) 489-20-79

е-mail: igor_kit@planetofsupport.org

сайт: http://planetofsupport.org