Київ. 11 жовтня. УНІАН. Голова Луганської обласної державної адміністрації Володимир ПРИСТЮК відзначає зростання інтересу інвесторів до економіки регіону.

Про це він повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН за підсумками II Луганського Міжнародного інвестиційного форуму, який відбувся в Луганську 5-7 жовтня.

 

Відео дня

Керівник області зазначив, що якщо I Луганський Міжнародний інвестиційний форум можна назвати пробним, то до форуму цього року луганські підприємці змогли підготуватися грунтовніше. Так, за ініціативою місцевої влади була сформована «золота сотня» підприємців, в яку потрапили найбільш активні представники бізнесу. Незважаючи на те, що до такої групи увійшли всього 48 чоловік, завдяки їх роботі в рамках форуму потенційним інвесторам був запропонований цілий ряд ретельно опрацьованих бізнес-проектів.

За його словами, основним проектом форуму став проект «Агромісто», реалізація якого дасть змогу активізувати виробництво сільгосппродукції в регіоні. Планується, що в «Агромісті» розміщуватимуться логістичні об'єкти, склади, представництва виробничих фірм, при цьому частина території буде відведена під промислову зону. Зокрема, проект передбачає роботу підприємств з виробництва будматеріалів, зберіганню овочів і фруктів, заводу з їх переробки і глибокого заморожування, заводів упаковки і пластмасових виробів, заводу хімії для фермерів.

Як повідомив В.ПРИСТЮК, під проект виділено 300 га землі, реалізацію проекту планується завершити протягом 3 років, при цьому, за його словами, «найголовніше - щоб зараз почали з'являтися не тільки перші кілочки, а й реальні будівлі». «Агромісто» стане таким зв’язуючим ланцюгом, який збільшить виробництво і прискорить виробничі зв'язки між сільгоспвиробниками», - зазначив В.ПРИСТЮК.

Він також повідомив, що підписаний меморандум з торгово-господарською палатою Польщі і досягнуті домовленості з чотирма вузами про підготовку фахівців для реалізації проекту «Агромісто».

За словами В.ПРИСТЮКА, окрім проекту «Агромісто» в рамках II Луганського Міжнародного інвестфоруму обговорювалися й інші проекти, зокрема, пов'язані з виробництвом енергозберігаючих котлів за принципово новою технологією; виробництвом спецволокна тощо.

Основними напрямками, які цікавили інвесторів, стали машинобудування, енергозберігаючі технології, вугільна промисловість, сільське господарство.

Довідка УНІАН. II Луганський Міжнародний інвестиційний форум відбувся в Луганську 5-7 жовтня цього року. У ньому взяли участь представники бізнес-кіл із 17 країн. Близько 110 іноземних компаній направили на Луганщину понад 120 представників. Форум дав луганським підприємцям можливість налагодити ділові зв'язки з бізнесом США, Австрії, Нідерландів, Польщі, Канади, Італії, Німеччини, Іспанії, Швеції та ряду інших країн.