Київ. 4 жовтня. УНІАН. Національний олімпійський комітет України, Державна служба молоді та спорту України та ВГО “Асоціація превентивної та антиейджинг медицини” підписали Меморандум про співпрацю для спільного проведення інформаційно-просвітницьких кампаній, інформування населення про здоровий спосіб життя та способи уникнення серцево-судинних захворювань.

Про це під час прес-конференції в УНІАН заявили голови відповідних організацій.

“За останні 15 років Україна втратила 6 мільйонів населення. В середньому на рік це 400 тисяч людей”, - констатував під час прес-конференції голова Держслужби молоді та спорту України Равіль САФІУЛЛІН, зазначивши, що це не лише показники, які характеризують здоров’я українців, - ця цифра визначена з урахуванням міграції.

Відео дня

Р.САФІУЛЛІН підкреслив, що на сьогодні лише 6% дітей, які закінчують середню школу, можна назвати “відносно здоровими”.

Він зауважив, що виступає за відновлення на телебаченні сімейних програм про користь фізичного виховання.

Також Р.САФІУЛЛІН зазначив, що на сьогодні в Україні вкрай мало об’єктів спортивного призначення, і водночас додав, що українські виробники спортивного обладнання “виробляють устаткування, яке не поступається закордонним відповідникам”.

У свою чергу, президент НОК України Сергій БУБКА зазначив, що на сьогодні в Україні приблизно на 40% впали показники народжуваності.

С.БУБКА відзначив низький рівень фізичної активності серед молоді та додав, що в Україні на сьогодні приблизно 2/3 чоловіків та кожна п’ята жінка курять; серед школярів віком 11-12 років 39% хлопців та 18 % дівчат курять або пробували курити хоча б один раз.

“На сьогоднішній день 700 тисяч наших громадян мають офіційно зареєстровану в медичних установах алкогольну залежність”, – констатував С.БУБКА.

Голова правління ВГО “Асоціація превентивної та антиейджинг медицини” Ольга БАРНА зазначила, що середня тривалість життя в Україні набагато нижча, ніж у світі, і становить 68 років.

“При цьому жінки заледве доживають до 70-річного віку, тоді як чоловіки часто помирають у віці до настання пенсії”, – додала вона і зазначила, що різниця між тривалістю життя українців і в цілому по Європі і світу становить понад 10 років.

Однією з головних причин передчасної смертності українців О.БАРНА вважає недбале ставлення до стану власного здоров’я.

“Асоціація превентивної та антиейджинг медицини” охоче бере на себе роль з інформування ЗМІ і населення в цілому про медичні аспекти профілактики багатьох захворювань”, – підкреслила О.БАРНА.

Водночас, начальник відділу профілактичної та медико-санітарної допомоги МОЗ України Костянтин НАДУТИЙ зазначив, що світова спільнота працює над тим, як збільшити вплив зовнішніх факторів на здоров’я людини.

“Виявлено, що у сфері охорони здоров’я найбільш ефективним з точки зору впливу на здоров’я людини є сектор первинної медико-санітарної допомоги і сімейної медицини”, – повідомив К.НАДУТИЙ.