Київ. 3 жовтня. УНІАН. 5 жовтня у приміщенні Інституту журналістики Київського національного університету імені Т.Шевченка відбудеться X церемонія нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу «Журналісти – за середній клас».

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив голова журі конкурсу, доктор юридичних наук, професор, заслужений юрист України, член-кореспондент Національної академії правових наук України, головний редактор журналу «Малий і середній бізнес» Василь КОСТИЦЬКИЙ.

За його словами, конкурс існує з 1997-1998 рр., проте упродовж декількох років організатори конкурсу не мали фінансової можливості провести його.

Відео дня

«Ідея конкурсу полягала у тому, щоб спробувати, з одного боку, мотивувати, а з іншого – показати суспільству журналістів, які орієнтуються у проблемі функціонування малого і середнього бізнесу, у тих життєвих і законодавчих проблемах, з якими стикається бізнес, саме малий і середній…», - зазначив він.

Переможців визначили у 4 групах – представники радіо, телебачення, друкованих і електронних ЗМІ.

Як зазначив В.КОСТИЦЬКИЙ, конкурс починався в основному для столичних журналістів, проте «без залучення регіональних журналістів він був би неповноцінним».

«У подальшому, я думаю, якщо буде все нормально, ми можемо і на регіональному рівні цю акцію розгорнути», - сказав член журі конкурсу, заслужений журналіст України, секретар Національної спілки журналістів України Віктор НАБРУСКО.

Серед критеріїв, за якими журі конкурсу визначало переможців, В.КОСТИЦЬКИЙ відзначив постійність у висвітленні проблем малого і середнього бізнесу (хоча б упродовж року писати на дану тематику), уміння подати проблему, а також соціальну складову (діяльність журналіста, яку вже відзначали на регіональних або інших рівнях).