Київ. 29 вересня, УНІАН. В Україні розпочинається другий Всеукраїнський конкурс туристичної фотографії “Україна туристична”. Про це повідомив на прес-конференції в УНІАН голова Асоціації журналістів “Туристичний прес-клуб України” Ігор СЛІСАРЕНКО.

Він зазначив, що до участі у фотоконкурсі запрошуються як професійні фотохудожники, фотографи – штатні співробітники засобів масової інформації, так і фотографи-аматори.

 

Відео дня

Він повідомив, що 1 жовтня по 1 листопада 2011 року проводитиметься прийом заявок. Кожен бажаючий має подати на конкурс до 10 власних фотографій (назва фото та назва місцевості, де було зроблено фото), відзнятих за останні 2 роки, з розширенням не менше 300 dpi за адресою: zelenkoolena.ukr.net.

Голова Асоціації журналістів “Туристичний прес-клуб України” повідомив, що інформація про умови участі у фотоконкурсі є на сайті Асоціації журналістів: www.turpressa.com.ua, а також інтернет-сайтах партнерах акції: www.turne.com.ua, www.tourua.com.

І.СЛІСАРЕНКО наголосив, що метою фотоконкурсу є пропагування серед громадян України та іноземних гостей нових можливостей відпочинку в Україні та формування серед них іміджу України як привабливого місця відпочинку. “Конкурс має на меті сприяти внутрішньому туризму, щоб українці більше подорожували саме в своїй країні”, - додав він. За його словами, оголосили конкурс Асоціація журналістів “Туристичний прес-клуб України” та Національний туристичний офіс України. При цьому він додав, що фотоконкурс «Україна туристична» є щорічним загальнонаціональним конкурсом туристичної фотографії, у якому будуть представлені кращі фотороботи про туристичні можливості нашої держави. І.СЛІСАРЕНКО зазначив, що минулого року учасниками конкурсу стали 35 фотографів з усієї України, які представили на розгляд журі понад 400 фоторобіт.

Виконавчий директор Асоціації журналістів “Туристичний прес-клуб України” Володимир ЦАРУК підкреслив, що результатом цьогорічного конкурсу туристичної фотографії стане підсумкова фотовиставка переможців "Україна туристична", відкриття якої відбудеться наприкінці листопада у Києві. За його словами, на виставці будуть представлені 50 найкращих фоторобіт, відібраних журі конкурсу, а окреме голосування за найкращу фотографію, представлену на конкурс, відбудеться через Інтернет-партнерів , через сайт УНІАНу і ще кількох партнерів.

В.ЦАРУК також зазначив. що кращі фотороботи, які стануть переможцями фотоконкурсу, будуть показані під час проведення фінальної частини Євро-2012 у Києві, а також на спеціальних виставках у Росії та Ізраїлі. За його словами, фотоконкурс «Україна туристична» відбувається у рамках рекламно-інформаційної акції на підтримку внутрішнього та в‘їзного туризму «Відпочивайте в Україні».

І.СЛІСАРЕНКО наголосив, що партнерами стали «Райффайзен Банк Аваль», СК «УНІКА», авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України», «Інвестиційно-будівельна компанія».

Начальник служби зв’язків з громадськістю та корпоративних комунікацій “Райффайзен банку Аваль” Леонід ЗЯБРЕВ зазначив, що “головним пріоритетом спонсорської діяльності банку ми визначили саме підтримку сучасної української культури і за нашими спостереженнями фотомистецтво стає все більш популярним серед українців”. Він додав, що “дуже благородна мета зробити Україну більш цікавою та привабливою” як українських, так і зарубіжних туристів. За його словами, дана фотовиставкам має стати ще одним кроком на шляху “популяризації України як туристичного об’єкта”.

Виконавчий директор страхової компанії “УНІКА” Тамаш РАЙНАЇ зазначив, що компанія прийняла пропозицію про партнерство в фотоконкурсі з тим, “щоб сприяти популяризації України як бренду в першу чергу в середині країни”. Він наголосив, що компанія найбільше турбується про “формування культури дозвілля, відпочинку та туризму”. “Для нас як страхової кампанії дуже важливо, щоб питання особистого благополуччя, здоров’я, насиченого враженнями відпочинку були пріоритетними для українців”, - підкреслив він.