Київ. 28 вересня, УНІАН. В Україні стартував II кінофестиваль про діяльність журналістів “Кіномедіа” під лозунгом “Роздягни медіа в кіно!”.

Про це повідомила на прес-конференції в УНІАН виконавчий директор Незалежної асоціації телерадіомовників Катерина М’ЯСНИКОВА.

За її словами, це фестиваль короткометражних фільмів про діяльність та принципи роботи газетярів, репортерів, телеведучих, практиків PR. Вона зазначила, що фестиваль організований асоціацією при підтримці кіностудії Film.ua. При цьому К.М’ЯСНИКОВА зазначила, що “наше завдання створити таке середовище, в якому молоді талановиті люди можуть в такій особливій формі, як кіно, яке можна зняти не лише маючи професійне обладнання, а маючи просто камеру, навіть мобільний телефон, та головне - маючи натхнення, висловити свою позицію і бачення роботи медіа». В той же час вона підкреслила, що немає вікового цензу для учасників кінофестивалю.

Відео дня

К.М’ЯСНИКОВА повідомила, що прийом конкурсних робіт розпочався 10 серпня і триватиме до 1 листопада 2011 року. За її словами, журі оцінюватиме роботи з 15 жовтня до 10 листопада 2011 року, а фінал та церемонія нагородження переможців відбудеться 18 листопада. Вона підкреслила, що головним призом кінофестивалю буде новинка від компанії Sony - кінокамера NEX-FS100 РK. За її словами, в рамках кінофестивалю заплановано провести низку заходів, зокрема, відкриті лекції в університетах 7 великих міст України на тему впливу мас-медіа, Open-air вечірку та проект “Ніч Кіно медіа”.

К.М’ЯСНИКОВА зазначила, що на кінофестиваль приймаються короткометражні фільми в таких номінаціях - гран-прі, найкращий ігровий фільм, анімаційний фільм, документальний фільм, експериментальний фільм та приз глядацьких симпатій.

Pr-менеджер Gloss.ua Олександра ДРІК наголосила, що вони підтримали кінофестиваль, бо “ми завжди відкриті до нових ініціатив, і фестиваль “Кіномедіа” це саме та ініціатива, яка приносить нове молоде українське кіно до українського суспільства”. За її словами, на конкурсі буде журі, котре голосуватиме таємно. Вона додала, що в путівнику столицею Gloss.ua будуть розміщені фільми, які потраплять у фінал, і буде можливість голосувати за фільми фестивалю, і той фільм, котрий отримає найбільшу підтримку, матиме приз глядацьких симпатій.

О.ДРІК висловила сподівання, що “кінофестиваль викличе багато інтересу як у наших читачів, яких два мільйони кожного місяця, так і у прихильників кінофестивалю”.

К.М’ЯСНИКОВА повідомила, що в минулому році в кінофестивалі взяли участь 52 учасники. Вона представила на прес-конференції переможницю гран-прі фестивалю минулого року - режисера Катерину КРИВОШЕЙ, котра з фільмом “Медіа з Вами” виборола путівку на Канський фестиваль, котрий відбувся у травні цього року.

К.М’ЯСНИКОВА повідомила, що вся інформація про фестиваль розміщена на сайті kinomedia. in.ua.