Київ. 27 вересня, УНІАН. Державна служба молоді і спорту України підписала з Всеукраїнським альянсом сприяння проведенню чемпіонату Європи з футболу в Україні меморандум про співпрацю.

Підписали документ сьогодні в ході прес-конференції в УНІАН голова Держслужби молоді і спорту Равіль САФІУЛЛІН та керівник Альянсу Павло УНГУРЯН.

Р.САФІУЛЛІН повідомив, що ще в квітні 2011 року засновано соціальну програму “Давайте разом” для об’єднання зусиль у боротьбі з усім негативним, що є в суспільстві. За його словами, одна з акцій цієї програми полягає в тому, що “відомі спортсмени, зірки шоу-бізнесу показують з бігбордів, з екранів телевізора червону картку наркотикам, алкоголю, тютюнокурінню, насиллю, тобто всім негативам, які є в нашому житті”.

Відео дня

Він зазначив, що також “проводяться різні змагання, але, звичайно, акцент робимо на футболі”. Р.САФІУЛЛІН наголосив, що, “враховуючи те, що Альянс має таку ж мету, ми не могли не відреагувати на пропозицію, щоб об’єднати зусилля і розширити коло учасників в рамках проведення Євро-2012”.

Голова Всеукраїнського альянсу сприяння проведенню чемпіонату Європи з футболу в Україні, народний депутат України П.УНГУРЯН наголосив, що Альянс об’єднує понад 100 громадських організацій. Він зазначив, що чемпіонат “це не тільки велична спортивна подія, честь яку приймати випало Україні і Польщі, а це й можливість продемонструвати найкращі риси українського народу”. За його словами, йдеться і про “можливість провести велику соціальну гуманітарну просвітницьку роботу”.

П.УНГУРЯН наголосив, що підписання меморандуму дозволить об’єднати зусилля для реалізації тих проектів, які “будуть мати величезні наслідки і в майбутньому” – пропаганда здорового способу життя, етичних норм для української молоді, підлітків. “Тому ми з радістю відгукнулися на пропозицію приєднатися до кампанії “Давай разом”, яку започаткувала Державна служба молоді і спорту України, і підключилися до цього ряд крупних міжнародних організацій”, - додав він.

П.УНГУРЯН підкреслив, що “ми не вимагаємо ніякого державного фінансування”, а хочемо “максимально сприяти проведенню соціальних гуманітарних просвітницьких заходів в Україні під час підготовки та проведення чемпіонату Європи з футболу”. При цьому він додав, що планується робота “з дітьми, особливо з дітьми вулиці, дітьми-сиротами, з підлітками. Зокрема, це уроки футболу, це уроки на яких вони будуть вчитися нормальним базовим принципам життя”. За його словами, “хочеться зробити фан-зони вільними від алкоголю і тютюну”.