Київ. 27 вересня. УНІАН. 25-26 жовтня в Києві пройде друга масштабна міжнародна конференція, присвячена IT-технологіям «День інвестора. Інтернет-технології та інновації» (IDCEE 2011).

Про це повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН президент GROWTHUP Incubator, співорганізатор IDCEE Денис ДОВГОПОЛИЙ.

За його словами, конференція минулого року показала добрі результати, багато учасників змогли зацікавити інвесторів. «Одні залучили інвестиції (Yam labs, Pixonic, OMyconf), другі змогли укласти контракти із знаковими клієнтами, треті після спілкування з експертами змогли удосконалити продукт і знайти нове позиціонування», - зазначив він.

Відео дня

Як додала співзасновник, керуючий директор венчурного фонду TA Venture, співорганізатор IDCEE Вікторія ТІГІПКО, цього року формат конференції дещо видозміниться, а також кількість її учасників збільшиться: організатори розраховують на понад 2 тис. учасників.

«Цього року ми чекаємо, що обсяги інвестицій, які одержать презентовані проекти на алеї стартапів, складуть не меншого 1-2 млн. дол.»,- заявила В.ТІГІПКО.

За її словами, основне завдання конференції — створити платформу для інтернет-підприємництва в Україні, оскільки для українських гравців IT-ринку — це реальна можливість, не залишаючи меж країни, одержати сконцентрований обсяг інформації і знань від інтернет-гуру США, Канади, Європи, які при цьому готові інвестувати в український ринок, що розвивається. «За прогнозами експертів, до кінця цього року обсяг українського ринку IT наблизиться до знакової цифри в 1 млрд. дол. При цьому вітчизняна IT-галузь показує щорічне зростання на 30-40%, це дуже високі темпи», - додала В.ТІГІПКО.

Як зазначила член правління Groupon Росія, CEO компанії Pixonic Олена МАСОЛОВА, дуже корисні такі конференції для початкуючих інтернет-підприємців, щоб вони могли тверезо оцінити свої проекти. «Такі конференції дають можливість одержати експертизу з «перших рук» від лідерів ринку. Сотні людей побачать презентацію проекту і дадуть зворотну реакцію: порадять партнерів, можуть навіть стати першими клієнтами, тестерами, приєднатися до команди проекту», - сказала вона.

Як наголошувалося на прес-конференції, свою участь в IDCEE 2011 підтвердили представники близько 20 глобальних венчурних фондів, під управлінням яких знаходиться понад 20 млрд. дол., серед яких ABRT, B-to-v, Catagonia Capital, Edventure, eVenture Capital Partners, Fast Lane Ventures, Intel Capital, Mangrove Capital Partners, Russia Partners, Russian Venture Company і ін.

Як зазначила В.ТІГІПКО, на виставці буде організована «алея стартапів», де будуть представлені 150 інтернет-проектів з Центральної і Східної Європи і де підприємці-початківці покажуть свої проекти потенційним інвесторам. Кращі візьмуть участь в конкурсі стартапів з призовим фондом.

Паралельно проходитимуть дискусії, презентації, форум з доповідями успішних представників IТ-індустрії з венчурних компаній, IТ-компаній. Новим стане стенд-презентація профільних Асоціацій, в якій цього року буде представлена Асоціація «ІТ України».

Як зазначила В.ТІГІПКО, цього року в конференції візьме участь близько 50% компаній з України, близько 25% - з РФ, 25% - з країн Центральної і Східної Європи. При цьому в майбутньому організатори розраховують, що кількість учасників становитиме 50 на 50 з учасників з СНД і країн Європи.