Київ. 21 вересня. УНІАН. Лідер Комуністичної партії України (КПУ), керівник фракції КПУ у парламенті Петро СИМОНЕНКО вважає, що обмеження, які пропонує Київська міська влада для проведення мітингів, не підвищать ефективність діяльності влади.

Про це П.СИМОНЕНКО заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

"Я категорично проти цього (обмежень - УНІАН). Я вважаю, що сьогодні ми повинні у суспільстві вести широкий діалог і наполягаю на необхідності частіше використовувати механізм референдуму", - сказав П.СИМОНЕНКО.

Відео дня

На його думку, обмеження на проведення мітингів у Києві "не врятують владу".

"Як ця постанова, так і всі 20 років незалежності, говорять про те, що влада віддаляється від власного народу. Зі 100 метрів почуйте один одного! Чи почує голос народу влада? Ось такі заходи не врятують владу. Це ж не заходи, які спрямовані на те, що від цього ефективність організації управління буде вищою і якість цієї роботи буде вищою. Ні. Просто відстороняється від того, щоб почути і нести відповідальність перед своїм же народом", - переконаний лідер КПУ.

 

Як повідомляв УНІАН, напередодні, 20 вересня, на офіційному сайті Київської міської державної адміністрації було оприлюднено проект рішення Київради про порядок організації та проведення недержавних масових громадських заходів політичного, культурно-просвітницького, спортивного, видовищного та іншого характеру, кіно - та телезйомок у місті Києві.

Згідно з ним, проведення вказаних заходів, зокрема, біля будинків, в яких розміщені державні органи влади чи місцевого самоврядування, дозволятиметься на відстані не менш як 100 метрів.

В проекті Положення також зазначається, що уповноважений орган має право відмовити організатору у проведенні масового заходу, якщо масовий захід заплановано провести в місці та в час, який визначено для проведення масового заходу загальнодержавного та міського значення, в святкові дні, державні та релігійні свята, або інших заходів за участю державних органів чи органів місцевого самоврядування. Не дозволять проведення масового заходу, якщо він порушуватиме громадський порядок та санітарно-гігієнічні норми або умови, “безпосередньо створить перешкоди у роботі підприємств, установ і організацій чи загрожуватиме життєзабезпеченню населення, життю, здоров’ю та безпеці громадян, наявність високого рівня не підтримки проведення масового заходу, який відображений у дослідженні вивчення громадської думки жителів міста щодо їх ставлення до проведення масового заходу”.

Так само влада може відмовити у проведенні громадського заходу, якщо організатор масового заходу раніше притягувався до відповідальності за порушення норм законодавства України при проведенні масового заходу.

Крім того, проведення масових заходів є недопустимими на підставі письмових висновків Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі, а також у разі, “якщо запланована кількість учасників масового заходу перевищує можливості для їх розміщення або перебування на відповідній території”.

Організаторам також відмовлять в дозволі на проведення заходу, якщо в письмовому повідомленні буде недостовірна або неповна інформація тощо, у разі проведення масового заходу в оголошений в установленому порядку траурний день чи день жалоби.

Проектом постанови проведення масового заходу дозволяється з 09.00 до 22.00 год., крім випадків, зазначених у розпорядженні Київської міської державної адміністрації.

У місцях проведення масових заходів забороняється самовільне встановлення малих архітектурних форм (кіосків, лотків, навісів, палаток, в т.ч. тимчасових та пересувних, призначених для роздрібної торгівлі, поштових та інших операцій, що встановлюються на відкритих територіях) та об’єктів зовнішньої реклами (рекламних тумб, будь-яких стендів, щитів, панно, прапорів, екранів, транспарантів, наклейок та ін.).