Київ. 20 вересня. УНІАН. Влада Луганської області підготувала 70 бізнес-проектів для залучення до співпраці великого бізнесу з метою розвитку області, зокрема створення нових робочих місць.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив голова Луганської облдержадміністрації Володимир ПРИСТЮК, анонсуючи проведення ІІ Міжнародного Луганського інвестиційного форуму 5-7 жовтня 2011 року.

На форумі будуть представлені найбільші інвестиційні проекти, відбудеться обговорення умов і перспектив співпраці бізнес-структур Луганської області із зацікавленими інвестиційними вітчизняними і зарубіжними компаніями; відбудеться конгрес представників українських і російських бізнес-кол «Єврорегіон «Донбас». Очікується участь більш як 300 представників бізнес-кіл із 20 країн.

Відео дня

«Ми пропонуватимемо бізнес-програми. На сьогоднішній день їх близько 70, є програми серйозні, є менш серйозні, але у будь-якому разі це крок. Тобто наші бізнесмени підготовлені вести міжнародні переговори для того, щоб розвивати інвестиційну привабливість Луганської області», - зазначив він.

За словами В.ПРИСТЮКА, метою цієї співпраці, крім іншого, є допомога шляхом спрощення деяких процедур для розвитку бізнесу, допомога в переговорах із владою тощо з метою створення робочих місць.

Він сказав, що якщо під час I форуму, який відбувся минулого року, його учасники розглядали можливості розвитку бізнесу на території Луганської області, то цього року влада області виходить з конкретними пропозиціями.

«Безпосередньо під час першого форуму ми провели кілька переговорів, і я можу сказати, що сьогодні ми маємо нового фінансового партнера, ми маємо компанію, яка допомагає розробляти фінансово-економічну модель нашого підприємства для подальшого розвитку», - відзначив президент компанії «Метали і полімери» Володимир РИСУХІН.

Щодо фінансової привабливості Луганської області висловився також генеральний директор ПАТ «НПЦ «Трансмаш» Сергій МОКРОУСОВ. «Влада не просто намагається керувати процесом (розвитку області – УНІАН), а безпосередньо бере участь», - сказав він.