Київ. 20 вересня. УНІАН. Голова Національної спілки журналістів Ігор ЛУБЧЕНКО здивований позицією радника Президента України Ганни ГЕРМАН, яка радила журналістам відмовлятися від звань.

Про це голова НСЖУ сказав на прес-конференції в УНІАН.

«Дивують заяви: журналісти, відмовляйтесь від звань. Коли це читаєш, чи слухаєш, тоді думаєш, я в цьому місці живу, чи це мені сниться. Як це так? Президент України підписує указ про присвоєння звання «Заслужений журналіст», а його радник каже, що не треба отримувати цих нагород», - сказав І.ЛУБЧЕНКО.

Відео дня

Він вважає, що подібні заяви Г.ГЕРМАН може робити лише, якщо подасть у відставку.

«Я вважаю, якщо ти не погоджуєшся з політикою Президента. Заяву на стіл. Пішла. І на кожному перехресті можеш потім говорити, що ти хочеш», - сказав він.

Також він висловився за те, щоб повернути практику, яка була свого часу при президентові Леоніді КУЧМІ, коли саме НСЖУ вирішувала питання присвоєння звань в галузі журналістики.

Він зауважив, що сьогодні дуже багато звань отримується «за телефонним дзвінком губернатора» чи іншим подібним чином, тоді як НСЖУ завжди перевіряла, чи дійсно журналіст достойний високого звання, досліджувала його публікації тощо.