Київ. 16 вересня. УНІАН. У Києві презентовано спільний альбом гурту «Рутенія» і УНА-УНСО «Хто живий», до якого увійшли авторські та народні пісні на військово-патріотичну тематику.

Альбом був представлений сьогодні на прес-конференції в УНІАН. Участь в презентації взяли учасники гурту «Рутенія»: Анатолій СУХИЙ, Григорій ЛУК'ЯНЕНКО та виконавці пісень - представники УНА-УНСО, ветерани воєн на Кавказі та акції «Україна без Кучми»: Ігор МАЗУР «Тополя», Валерій БОБРОВИЧ «Устим» та Олег БЕНГА «Макс».

За словами І.МАЗУРА, альбом присвячений 20-річчю УНСО і пам'яті Анатолія Лупиноса, Кості Єрофеєва і чотирьох політв'язнів, які брали участь в акції «Україна без Кучми»: Руслана Зайченка, Василя Назара, Дениса Андрусенка, Андрія Косенко, які загинули.

Відео дня

Альбом складається з двох дисків, на кожному з яких записано по 14 пісень. Робота над альбомом тривала півроку. До нього також увійшли окремі пісні з попередніх альбомів гурту.

А.СУХИЙ зазначив, що найбільше над альбомом працював Г.ЛУК'ЯНЕНКО, який робив аранжування пісень.

“Чим дорогий для нас цей диск - що там є два живих голоси людей, яких з нами вже нема. Диск починається відомим віршем А.Лупиноса – саме він читає. Потім пісня, яку виконує Руслан Зайченко – він прийшов буквально за якісь дні до смерті і хоча був у не дуже доброму стані, і йому не сподобалось, як він заспівав, але, дякуючи Григорію ЛУК'ЯНЕНКУ, ми вирішили залишити все як є, додавши його слова, які він сказав, перед тим як заспівав. І це дало такий смисловий грунт на все це дійство”, - повідомив О.БЕНГА.

“Альбом присвячений всім борцям за волю України. Тут є і пісні УПА, і марш УНА-УНСО, переспівали пісню “Любо братці, любо”, - додав І.МАЗУР.

“Це диск буде цікавий тим людям, ви ж розумієте, що це не для меломанів, які люблять смислову пісню, де слухається не тільки мелодія, а головне – текст. Я вірю, що цей диск-альбом займе свою нішу на полиці в кожної нормальної людини”, - наголосив О.БЕНГА.

Як повідомили учасники прес-конференції, альбом реалізуватиметься через торговельну мережу магазину “Наш формат”, який здійснив випуск тиражу.

Також альбом можна буде придбати на торговельних лотках на Хрещатику біля Головпоштамту та на книжковому ринку «Петрівка». Альбом виданий накладом 1 тис. примірників.

Найближчим часом запланована презентація альбому “Хто живий” у Львові та Черкасах.

“Я думаю, що ще буде можливо організовано якийсь тур разом з гуртом “Рутенія”, - додав І.МАЗУР.