Київ. 15 вересня. УНІАН. Політолог вважає, що партія «Фронт Змін», яку очолює народний депутат Арсеній ЯЦЕНЮК, може стати об’єднавчою силою опозиції.

Про це заступник директора Агентства моделювання ситуацій Олексій ГОЛОБУЦЬКИЙ заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН на тему: «Об’єднувальні процеси в партійній системі України».

«Фронт Змін» може бути об’єднавчою силою. Інших розкручених персонажів, ніж А.ЯЦЕНЮК, в опозиції нема. Для нього отримати свій список МАРТИНЕНКА-ГРИЦЕНКА означає, що А.ЯЦЕНЮК є об’єднавчим центром опозиції», - сказав він.

Відео дня

Водночас експерт наголосив, що в іншій опозиційній партії «Батьківщина» група першого заступника голови партії Олександра ТУРЧИНОВА бореться з впливовими особами - віце-спікером парламенту Миколою ТОМЕНКОМ, прем’єр-міністром опозиційного уряду Сергієм СОБОЛЄВИМ, головою Комітету Верховної Ради з питань промислової та регуляторної політики і підприємництва Наталією КОРОЛЕВСЬКОЮ. Тому, на думку політолога, «Батьківщина» має низький рейтинг.

Також О.ГОЛОБУЦЬКИЙ висловив думку, що під час парламентських виборів у 2012 році головна боротьба між партіями відбуватиметься у мажоритарних округах, оскільки Партія регіонів та влада намагаються створити єдиний монолітний політичний блок на основі цієї політичної сили.

За словами експерта, злиття партії «Сильна Україна» із Партією регіонів вирішує питання рейтингу лідера «Сильної України» Сергія ТІГІПКА. «Він дуже втратив, щоб залишатися на посаді віце-прем’єр-міністра. І у нього є єдиний шанс злитися з Партією регіонів. Він відповідає за реформи в уряді, але не є частиною команди, яка ці реформи проводить», - наголосив О.ГОЛОБУЦЬКИЙ.

Крім того, експерт вважає, що Народна партія Володимира ЛИТВИНА та інші подібні партії не мають перспектив самостійно взяти участь у виборах до ВР .

«Влада єдина, існує єдиний фронт, головний аргумент – незмінність на шляху реформ», - підкреслив він.