Київ. 15 вересня. УНІАН. Об'єднана компанія «Данон-Юнімілк» працює над програмами для виробників молока для підвищення його якості в Україні.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН, присвяченій 50-річчю заводу «Галактон», заявив генеральний директор «Данон-Юнімілк» Даріо МАРКЕТТІ.

«Ми хочемо стимулювати виробництво молока в Україні і підвищити його якість», - зазначив він. За його словами, вартість молока в Україні вже дорівнює європейській, при цьому якість набагато гірша.

Відео дня

Зокрема, компанія працює у двох напрямах: організація ефективнішого виробництва молока в Україні для фермерських господарств та організація кооперативів для підвищення якості і кількості вироблюваного молока.

Зокрема, вже кілька місяців триває робота над спільною програмою з банком «Креді Агріколь» щодо кредитування фермерських господарств, які працюють з компанією. «Ми залучаємо інвестиції для того, щоб видавалися кредити фермерам на їх розвиток, а ми компенсуємо 50% ставки», - зазначив Д.МАРКЕТТІ. За його словами, в цю програму компанія вклала вже близько 3 млн. євро інвестицій, проте вона розвивається повільно, у зв'язку з необхідністю отримання додаткових дозволів.

«Крім того, у нас є програма організації кооперативів приватних виробників молока», - зазначив він. За словами Д.МАРКЕТТІ, в цілому планується створити близько 25 кооперативів, до програми розраховують залучити близько 1500 сімей. «Ця програма розвивається швидше, і часто якість молока навіть краща, ніж у фермерських господарствах», - зауважив він. У рамках програми компанія також допомагає з купівлею корів. За словами Д.МАРКЕТТІ, для інвестицій у проект зібрано вже близько 6 млн. дол.

Довідка УНІАН. 21 червня 2010 р. компанії Danon і «Юнімілк» оголосили про підписання угоди про злиття молочного бізнесу. В результаті цього до числа українських активів «Данон-Юнімілк» увійшли 3 заводи - «Данон-Дніпро» (Херсон), «Галактон (Київ), «Кремез» (Кременчук). Сьогодні компанія реалізує в Україні широкий спектр продуктів: «Актімель», «Актівіа», «Растішка», «Даніссімо», «Живинка», «Веселий пастушок», «БіоБаланс», «Тьома», «Простоквашино», «Галактон».