Київ. 15 вересня. УНІАН. Інтеграція об'єднаної компанії «Данон-Юнімілк» повністю завершиться до кінця року.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН, присвяченій 50-річчю заводу «Галактон», заявив генеральний директор «Данон-Юнімілк» Даріо МАРКЕТТІ.

«Данон» і «Юнімілк» розпочали інтеграцію в Україні у квітні поточного року. Інтеграція проведена на 80-90%, до кінця року її планується завершити», - відзначив він, додавши, що буде створено одну юридичну особу.

Відео дня

Д.МАРКЕТТІ також відзначив, що новостворена компанія не планує закривати якісь свої бренди, оскільки продукція об'єднаної компанії взаємно доповнювана.

Як відзначив Д.МАРКЕТТІ, об'єднана компанія обіймає більш як 20% ринку в Україні, і планує нарощувати частку. «Українці споживають близько 13-14 кг молочної продукції на рік (включаючи продукцію, що не пакетується, з базарів) і лише 1 кг - продукції «Данон-Юнімілк», тому у нас є, куди рости», - відзначив Д.МАРКЕТТІ.

Як відзначив в.о. гендиректора заводу «Галактон» Юрій ЛУЦКОВ, інтеграція компаній проходить відповідно до графіків. «Ми говоримо про завершення інтеграції в грудні. На найближчий час для нас триватиме навчання - тобто упровадження стандартів «Данон», які вищі у багатьох аспектах, ніж стандарти України; управління виробництвом; техніка безпеки, залучення експертів, консультантів «Данон», - відзначив Ю.ЛУЦКОВ.

Довідка УНІАН. 21 червня 2010 р. компанії Danon і «Юнімілк» оголосили про підписання угоди щодо злиття молочного бізнесу. У результаті цього до числа українських активів «Данон-Юнімілк» увійшли 3 заводи - «Данон-Дніпро» (Херсон), «Галактон (Київ), «Кремез» (Кременчук). Сьогодні компанія реалізує в Україні широкий спектр продуктів: «Актімель», «Актівіа», «Растішка», «Даніссімо», «Живинка», «Веселий пастушок», «БіоБаланс», «Тема», «Простоквашино», «Галактон».