Київ. 14 вересня. УНІАН. Низка громадських організацій виступають за святкування на офіційному рівні Дня батька в Україні.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив народний депутат, член фракції “БЮТ-Батьківщина” Павло УНГУРЯН.

За словами П.УНГУРЯНА, відзначення Дня батька допоможе привернути увагу суспільства та робити реальні кроки у напрямку зміцнення родини.

Відео дня

Він зауважив, що від здорової родини та від ролі чоловіка у родині дуже багато залежить у розвитку дітей.

“Якщо роль батька не обмежуються лише фінансовим фактором, а він розуміє, що є вихователем та прикладом для дитини, набагато менше в країні буде курців, алкоголиків та наркозалежних”, - сказав П.УНГУРЯН.

За словами народного депутата, ініціатива про відзначення на офіційному рівні Дня батька виникла ще у 2005 році. “Декілька років ми добивалися, аби це свято було затверджене указом Президента. На даний момент ми знову хочемо ініціювати це питання і зробити все, аби звернутися від парламенту до Президента України з проханням цей цказ підписати”, - сказав П.УНГУРЯН.

 

Він нагадав, що неофіційно День батька уже вчетверте відзначається в Україні, і робиться це, щоб зробити чоловіків більш відповідальними у питанні виховання дітей.

У свою чергу, регіональний директор компанії “Helen Doron - ранній розвиток” Олена ТКАЧЕНКО зауважила, що, за статистикою, у вихованні дітей активнішу участь беруть саме матері і саме вони цікавляться навчальним процесом дитини. “До навчання дітей ми хочемо залучити як мам, так і батьків”, - сказала вона.

За словами О.ТКАЧЕНКО, роль батька у будь-якому віці дитни є надзвичайно важливою. “Ми зауважили, що коли батько присутній на уроці, то дитина намагається показати максимальний результат... Ми хочемо бачити родини повноцінними, а дітей щасливими”, - сказала вона.

Зі свого боку, представник альянсу “Україна без сиріт” Павло ГЛАДЧЕНКО наголосив, що громадські організації закликають батьків приділяти більше уваги своїм дітям.

“Дослідження підтвердили, що наявність батька в родині для повноцінного розвитку дитини більш важлива, ніж наявність матері”, - сказав він.

П.ГЛАДЧЕНКО додав, що найціннішим, що батьки можуть дати своїй дитині, є увага.