Київ. 14 вересня. УНІАН. Міністерство фінансів України, інші профільні відомства на сьогодні гальмують виконання доручення прем'єр-міністра України Миколи АЗАРОВА від 21 червня 2011 р. з фінансування робіт із завершення добудови житлового комплексу "Дніпровські башти" у Києві.

Про це повідомила сьогодні на прес-конференції в УНІАН президент Асоціації приватних інвесторів і власників Тетяна ШАЛЬМАН.

За її інформацією, за результатами проведеної у травні ц.р. у Кабінеті міністрів України наради між представниками профільних міністерств і інвесторами житлового комплексу прем'єр-міністр доручив Міністерству фінансів України виділити 7 млн. 930 тис. грн. на роботи з переробки існуючої проектної документації житлових приміщень "Дніпровських башт". Окрім цього, також передбачалося, що після закінчення цих робіт державою буде виділено 37 млн. грн. на підведення комунікацій до будівель комплексу. Втім, як зазначила Т.ШАЛЬМАН, на сьогодні дане доручення прем'єра Мінфіном так і не виконано. "Станом на 1 вересня доручення так і не виконано", - сказала вона.

Відео дня

Т.ШАЛЬМАН зазначила, що сьогодні у інвесторів "Дніпровських башт" складається враження, що хтось навмисно затягує добудову цього житлового комплексу. Вона висловила думку, що можливою причиною цього може бути той факт, що сьогодні до керівництва МВС України (Головне управління внутрішніх військ МВС виступає замовником будівництва - УНІАН) прийшли ті ж самі люди, які очолювали правоохоронні органи за часів, коли проводилося будівництво даного об'єкту, і які сьогодні не зацікавлені в тому, щоб була оприлюднена об'єктивна інформація про це будівництво.

У зв'язку з цим, за словами Т.ШАЛЬМАН, інвестори "Дніпровських башт" планують звернутися безпосередньо до Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА з проханням розібратися у ситуації, що склалася. Інвестори також планують кожної середи проводити мирні акції протесту, поки не буде вирішено питання фінансування робіт з добудови житлового комплексу.

Довідка УНІАН. Будівництво житлового комплексу «Дніпровські башти» по вул. Генерала Ватутіна, 9, у Києві, було розпочато у 1999 р. за замовленням Головного управління внутрішніх військ МВС України. Загальна площа комплексу, що складається з шести 34-поверхових будинків, становить близько 74 тис. кв. м. У 2003 р. фінансування об'єкту було припинене. Загальний обсяг фінансування ГУВВ МВС у будівництво комплексу становив 127,86 млн. грн. при 50% готовності об'єкту. 450 військовослужбовцям мало було бути передано 37 тис. кв. м площ. У будівництво комплексу вклали кошти близько 300 приватних інвесторів.

Функція замовника будівництва була передана концерну «Укріндустрія», який залучив як генпідрядника будівельну компанію «Укразіабуд». У березні 2006 року, після того, як в «Укразіябуд» почалися фінансові проблема (компанія оголошена банкротом), ГУВВ МВС передало функції забудовника ТОВ «Етьєн-вест».

Здача в експлуатацію всього комплексу планувалася у другому кварталі 2005 р. Будівництво комплексу було припинено у 2005 році. Терміни введення об'єкту в експлуатацію переносилися на кінець 2006, 2007, 2008 і 2009 років.

Міністерство регіонального розвитку і будівництва оцінює добудову житлового комплексу «Дніпровські башти» у Києві у близько 200 млн. грн.