Київ. 13 вересня. УНІАН. 21-24 жовтня в Ірпіні Київської області відбудеться турнір «Репутація України 2020».

Про це повідомив на прес-конференції в УНІАН експерт у галузі стратегічних комунікацій, представник команди «ReputationLab» Андрій КАШПУР.

За його словами, на сьогоднішній день для участі в турнірі зареєструвалося близько 50 чоловік, які складають п'ять команд.

Відео дня

А.КАШПУР зазначив, що цей проект - «колективний неполітичний, створений професіоналами в галузі соціальних і стратегічних комунікацій, бізнесменами, філософами з метою об'єднати зусилля і зробити крок до практичного вирішення найважливішого завдання - покращення репутації нашої країни».

Він відзначив, що спочатку «потрібно зрозуміти, де ми перебуваємо, що у нас є, тобто, провести ревізію, аналіз перспективних ресурсних аспектів».

Експерт у галузі маркетингу, представник команди «МаркетингКлуб MarketingJazzz» Жанн СМОТРИЧ зазначив, що «той імідж, який наша країна має в світі, напевно, не той імідж, не та репутація, яку ми б всі хотіли, щоб наша країна мала».

За його словами, цей проект зацікавить тих людей, які «хочуть жити в цій країні, незважаючи на все те, що відбувається сьогодні й відбуватиметься надалі».

На думку Ж.СМОТРИЧА, «за нашого життя навряд чи системно зміниться образ нашої країни в світі, але закласти ці основи, зробити перший крок» можливо. При цьому він зазначив, що «наша ініціатива ніяк не пов'язана з Євро-2012 і ніяк не пов'язана з жодними державними і політичними структурами».

Експерт у галузі навчання і розвитку, представник команди «Вікісітіномика» Євген ПЕСТЕРНИКОВ вважає, що цей турнір є «інтелектуальною розвідкою в майбутнє України». За його словами, потрібно «знайти шляхи переродження України в смисловому полі».

За словами бізнесмена, представника команди ділового клубу «Соціальний капітал» Володимира ЧЕПОВОГО, на турнірі «ми 100% відшукаємо цікаві рішення. Але інше питання - чи вийде їх реалізувати швидко або не так швидко». «Але те, що турнір знайде рішення, сумнівів просто немає», - сказав він.

Експерт у галузі нью-медіа, представник команди «Інтернет співтовариство» Андрій ЗАБЛОЦЬКИЙ сказав, що турнір потрібен для того, щоб «в союзі з колегами виробити наше бачення, виробити наші проекти і взагалі обговорити можливості України на найближчу перспективу».