Київ. 13 вересня. УНІАН. У Феодосії пройде відбірковий етап міжнародного чемпіонату з футболу Volkswagen Junior Masters, у якому змагатимуться шість юніорських команд провідних українських клубів.

Про це повідомили організатори турніру на прес-конференції в УНІАН.

Сам чемпіонат, участь у якому візьмуть 20 країн світу з п’яти континентів, відбудеться у травні 2012 року у Варшаві.

Відео дня

Відбірковий етап пройде на стадіоні ім. Шайдерова у Феодосії. У ньому візьмуть участь команди юніорів віком від 10 до 13 років із клубів «Динамо» (Київ), «Добро» (Київ), «Металіст» (Харків), «Металург» (Запоріжжя), «Ворскла» (Полтава) і «Голеадор» (Феодосія).

За словами організаторів, українські команди є одними з фаворитів чемпіонату. Так, відповідальний за проведення турніру в Україні Михайло ДЕМИДЕНКО зазначив: “Цього разу ми поставили перед собою завдання привезти “золото”, і ми маємо для цього всі можливості. Минулого року наші хлопці лише у півфіналі поступились чемпіонам Бразилії”.

Під час прес-конференції також було проведено жеребкування кваліфікаційного етапу, у якому взяли участь колишні футболісти київського “Динамо” Владислав ВАЩУК та Олександр ГОЛОВКО.

“Я вдячний організаторам за цей вклад у розвиток українського футболу, адже під час такого турніру багато юнаків можуть потрапити “на олівець” тренерам”, - відзначив В.ВАЩУК.

*** Міжнародний футбольний турнір Volkswagen Junior Masters проводиться вже протягом більш ніж 10 років, України бере у ньому участь вдруге. У 2010 році київська команда “Добро” презентувала Україну на чемпіонаті в Мадриді.