Київ. 8 вересня. УНІАН. Член секретаріату регіональної організації Національної спілки журналістів України в Одеській області Валерій БАРАНОВСЬКИЙ ініціює проведення в Україні міжнародної конференції з проблем глобальної зміни клімату.

Про це він повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

В.БАРАНОВСЬКИЙ заявив, що події останніх років демонструють нерозуміння наукою і суспільством того, що відбувається в навколишньому світі.

Відео дня

«Десятки наукових конференцій, симпозіумів, зустрічей різних рівнів і висновки після них про кліматичні зміни можна порівняти з лікуванням карієсу. Всі знають, що він є, але ніхто не знає дійсної його природи і як його лікувати. Неспроможність науки у вирішенні кліматичних проблем очевидна», – вважає журналіст.

За його словами, збитки від стихійних лих виходять за рамки розуміння й не піддаються прогнозуванню. Кількість катаклізмів і їх масштабність, вважає В.БАРАНОВСЬКИЙ, наочно показують правдивість того, що не існує в світі економік, здатних пережити глобальну зміну клімату.

У зв'язку з цим він зазначив, що впродовж останніх 10 років спільно з групою одеських учених «намагається достукатися до науки, влади й суспільства із закликом припинити зміни, а потім вийти з кліматичного колапсу». «Існує альтернатива – Нова наукова парадигма... Використання нових технологій може зняти сейсмічну напруженість в Японії, вирішити проблему тайфунів для США, країн Карибського басейну та країн Південно-Східної Азії. Вибір за цими країнами та їх управителями. Ми готові до реальних дій і співробітництва. Звертаюся до всіх зацікавлених осіб у проведенні альтернативної міжнародної конференції з проблем глобальної зміни клімату в січні-лютому 2012 року в місті Одеса, Україна», – йдеться в зверненні В.БАРАНОВСЬКОГО.

Він також виступив із відкритим листом до Президента Віктора ЯНУКОВИЧА. «Існує програма виходу з кліматичної кризи, яку я готовий передати Вам і надати всебічну підтримку в її реалізації», – йдеться в листі.