Київ. 31 серпня. УНІАН. 20-22 вересня у Києві у Національному академічному театрі російської драми імені Лесі Українки театральна компанія “Бенюк і Хостікоєв” представлять глядачам прем’єру комедії “Люкс для іноземців”.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив режисер вистави Анатолій ХОСТІКОЄВ.

За його словами, комедія створена за мотивами однойменної п’єси Девіда ФРІМАНА. Події відбуваються у 70-х роках минулого століття. “Сюжет я не буду розповідати, але це не просто забаганка наша - зробити цю виставу... Там є той сенс, який, мені здається, вдалося відшукати”, - сказав А.ХОСТІКОЄВ.

Відео дня

Він зауважив, що займався пошуком чергової п’єси досить тривалий час, бо не міг знайти драматургію, яка б змогла потрапити у душу глядачеві. Випадково в Інтернеті натрапив на твір Д.ФРІМАНА, який перечитував кілька разів, поки прийняв рішення про постановку.

“Коли я вже мабуть утретє повернувся і знову прочитав цю п’єсу, я зрозумів, що в ній є один секрет. Здається, цей секрет я зміг розгадати – секрет цієї п’єси. Я не буду розповідати цей секрет. Ви самі прийдете і подивитесь. Але найголовніше, що в цій п’єсі є місце для фантазії як режисерської, так і акторської... І, зрештою, у нас є такий варіант п’єси “Люкс для іноземців”, - сказав А.ХОСТІКОЄВ.

Він повідомив, що у виставі задіяні Наталя СУМСЬКА, Богдан БЕНЮК, Наталя ЯРОШЕНКО, Василь МАЗУР, Ганна СИРБА, Ігор РУБАШКІН і Денис МАРТИНОВ.

Як нагадав Б.БЕНЮК, їхня театральна компанія існує вже понад 10 років в її репертуарі є 5 вистав, а комедія “Люкс для іноземців” буде шостим проектом.

“Дасть Бог, що і ця вистава, яка буде виходити, буде так само мати співзвуччя того, що було до того часу зроблено у нашій компанії”, - сказав Б.БЕНЮК.

Після презентації виставу планується показати і в інших містах України у рамках театрального туру.