Київ. 30 серпня. УНІАН. Керівництво Японії продовжує вживати усіх необхідних заходів для подолання наслідків березневого землетрусу.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив посол Японії в Україні Тадаші ІДЗАВА.

Посол висловив подяку за підтримку Україною Японії після Великого східнояпонського землетрусу, який стався у березні цього року.

Відео дня

Він зазначив, що після землетрусу в Японії поширюються різні чутки щодо стану справ у країні. “Але хочу сказати, що японський уряд вживає усіх заходів для подолання наслідків катастрофи”, – сказав Т.ІДЗАВА.

Він наголосив, що усі японські товари, зокрема, продукти харчування, перед тим, як потрапити у торговельну мережу, проходять ретельну перевірку.

За словами посла, у разі, якщо у якихось із них рівень радіації виявляється вищим за встановлену норму, такі товари не можуть надійти у продаж або бути експортованими в інші країни.

Т.ІДЗАВА нагадав, що в Японії виготовляється багато смачних продуктів харчування. За його словами, він знає, що в Україні дуже популярними є суші, у зв’язку з чим висловив сподівання, що незабаром з’явиться можливість для імпорту в Україну усіх складників для приготування цієї страви безпосередньо з Японії.

Також посол зазначив, що у його країні вже відновлено всю транспортну інфраструктуру, яка була зруйнована внаслідок землетрусу і цунамі, та запросив усіх охочих українців відвідати Японію.