29 серпня Національна радіокомпанія України передала бібліотеці Київської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату №5 для сліпих дітей надруковані шрифтом Брайля підручники – “Супутник Букваря” та аудіодиски з унікальними записами озвучених та інсценізованих художніх творів світової й української класики.

За словами генерального директора НРКУ Тараса АВРАХОВА, «ми раді бодай почасти стати в пригоді дітям, котрі всупереч обставинам пізнають світ, а водночас і нас спонукають бути вимогливішими до себе, докладати не таких уже й великих зусиль, аби наші серця позбувалися набутої в суєтності днів зашкарублості».

Дружба Національної радіокомпанії України та Київської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату №5 для сліпих дітей почалася з акції «Радіодиктант національної єдності». Учителі та вихованці інтернату №5 постійно беруть в ній активну участь і неодноразово ставали переможцями всеукраїнського конкурсу.

Відео дня

Наприкінці 2010 року серед призерів, запрошених на урочисту церемонію нагородження, яка відбулася в стінах НРКУ, були вихованці школи-інтернату №5. Щоб подякувати навчальному закладу за багаторічну увагу до акції «Радіодиктант національної єдності», НРКУ вирішила виконати найзаповітніше бажання учнів інтернату. Серед незрячих дітей виявилося багато охочих опанувати гру на бандурі, й Українське радіо подарувало їм омріяний музичний інструмент. Звісно, не обійшлося і без солодощів. Це стало початком теплої та щирої дружби, співпраці та довірливих розмов, під час яких і з’ясувалося, що найбільше незрячі діти потребують книжок, надрукованих шрифтом Брайля та звукових матеріалів, якими можна користуватися на уроках мови, літератури, історії.

У фондах Українського радіо зберігаються перлини української та світової літератури, озвучені найкращими артистами українських театрів, тому виконати побажання вчителів і учнів та забезпечити їх необхідними для роботи і навчання матеріалами стало для НРКУ приємною і почесною місією.

Отож, напередодні нового навчального року Українське радіо приготувало для учнів та викладачів інтернату черговий подарунок.

29 серпня гендиректор Національної радіокомпанії України Т.АВРАХОВ передав бібліотеці закладу надруковані шрифтом Брайля підручники – “Супутник Букваря” та диски з унікальними аудіозаписами озвучених та інсценізованих художніх творів із фондів Українського радіо (віршовані, прозові та драматичні твори Т.Шевченка, І.Франка, Лесі Українки, В.Симоненка та ін).