Київ. 26 серпня. УНІАН. Депутат Сквирської районної ради Київської області Дмитро ФІЛІПЧУК вважає безпідставним своє виключення із партії “Фронт Змін”.

Про це він заявив на прес-конференції в УНІАН.

Д.ФІЛІПЧУК повідомив, що довідався про своє виключення з партії через два місяці після ухвалення цього рішення. За його словами, офіційною причиною виключення стало те, що він відмовився підписати партійну вимогу до Президента Віктора ЯНУКОВИЧА відправити у відставку прем’єр-міністра Миколу АЗАРОВА і Кабінет міністрів.

Відео дня

“Я не прихильник АЗАРОВА та його Кабміну, але мені ніхто і не пропонував цей документ підписувати”, – заявив Д.ФІЛІПЧУК. Таким чином, додав він, “фактично, мене виключено з партії ні за що”.

Депутат зауважив, що згідно з повідомленням партії, крім нього припинено членство ще 13 депутатів місцевих рад у Київській області від “Фронту Змін”. Натомість, як сказав Д.ФІЛІПЧУК, він спілкувався з ними, і багато депутатів від нього дізналися про своє виключення з лав “Фронту Змін”.

Він заявив, що має намір звернутися до Міністерства юстиції з проханням перевірити законність ухвалення рішення про його виключення з партії.

Також Д.ФІЛІПЧУК планує звернутись з позовом у суд про захист честі і гідності, оскільки на сайті партії була оприлюднена інформація, яка, на думку депутата, не відповідає дійсності.

Як ідеться у прес-релізі київської обласної організації “Фронту Змін”, рішення про виключення з партії 14 депутатів місцевих рад у Київській області було ухвалене 9 червня. Підставою для цього стало невиконання ними партійного розпорядження про направлення звернення до В.ЯНУКОВИЧА з вимогою відправити у відставку прем’єр-міністра М.АЗАРОВА та Кабінет міністрів, зокрема, відмова підписати цей документ.

Також обласна організація “Фронту Змін” звинувачує Д.ФІЛІПЧУКА у порушенні партійної угоди про політичну відповідальність, яку він підписав перед місцевими виборами. Згідно з цією угодою, “Фронт Змін” зобов’язується за результатами виборів не вступати в коаліцію з Партією регіонів. Незважаючи на це, йдеться у прес-релізі, Д.ФІЛІПЧУК підписав заяву про створення депутатської більшості у Сквирській районній раді та увійшов у провладну коаліцію.