Київ. 23 серпня. УНІАН. Адвокати проситимуть прокуратуру провести перевірку законності затримання членів патріотичних організацій за підозрою у намірі скоїти теракт у Києві.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив адвокат В’ячеслав МАРТИНЮК.

Він зауважив, що вже підготував звернення до прокуратури Київської області, Генеральної прокуратури та Уповноваженого Верховної Ради з прав людини з вимогою провести перевірку фактів та оцінити законність затримання.

Відео дня

За словами В.МАРТИНЮКА, він також проситиме ці інстанції у подальшому забезпечити право на захист для осіб, які були затримані.

Адвокат нагадав, що протягом усього часу тримання його не допускали до підзахисних, посилаючись на вказівку керівника Управління СБУ в Київській області.

Присутні на прес-конференції представники Соціал-національної асамблеї та організації “Патріот України” знову заявили про безпідставність їхнього затримання.

Вони наголосили, що не мають жодного відношення до начебто знайдених провокативних листівок та вибухового пристрою. За їхніми словами, ці предмети були підкинуті їм з метою спровокувати утиски членів СНА та організації “Патріот України”.

“Це була повна непрофесійність, повна бездарність правоохоронних органів. Це фарс і цирк”, – заявив ідеологічний референт Соціал-національної асамблеї та “Патріота України” Олег ОДНОРОЖЕНКО.

Як повідомляв УНІАН, 22 серпня СБУ оприлюднила інформацію про те, що у Василькові Київської області співробітники спецслужби затримали трьох учасників організованої злочинної групи, які мали намір скоїти вибух під час святкування Дня Незалежності.

«Під час обшуку приміщення, яке зловмисники орендували неподалік центральної площі, виявлено саморобний вибуховий пристрій (СВП), наповнений елементами ураження різного розміру (цвяхи, гайки тощо). За даними слідства, зловмисники планували здійснити вибух 24 серпня у Києві або передмісті під час святкування Дня Незалежності України», – повідомив прес-центр СБУ.

Згодом СНА та “Патріот України” підтвердили затримання своїх представників.

Сьогодні, 23 серпня, уночі та вранці усі затримані без висунення будь-яких звинувачень були звільнені.