Київ. 22 серпня. УНІАН. У Судаку наприкінці серпня й у вересні відбудуться рок-фестивалі «Фрідом-фест» і «КІНО спочатку».

Про це координатор фестивалю «Фрідом-фест» Євгеній КУДРЯШЕВ повідомив на прес-конференції в УНІАН.

За його інформацією, «Фрідом-фест» - це новий проект від організаторів «антиГЛАМУР Фесту» - фестивалю, що став найбільшою некомерційною подією Криму. Ідея фестивалю полягає у пропаганді захисту навколишнього середовища Криму, захоплюючого відпочинку на батьківщині і якісної музики. Головним партнером заходу виступила компанія "Чистий Крим", що займається утилізацією відходів. Ще один партнер - фестиваль “КІНО спочатку", присвячений 30-річчю створення гурту "Кіно", що пройде в Криму наприкінці вересня.

Відео дня

Як зазначив представник “КІНО спочатку" Максим ПЕРЕБЕНОВ, обидва фестивалі проходитимуть на території Генуезької фортеці.

“Фестиваль об’єднає молодих виконавців прогресивної, якісної музики. Відповідно буде підібрано музичне обладнання”, - зазначили організатори.

Рок-фестиваль «КІНО спочатку» триватиме три дні: з 22 по 24 вересня.

За словами М.ПЕРЕБЕНОВА, місце проведення обрано невипадково, адже саме під Судаком у 1981 році троє молодих хлопців Віктор Цой, Олексій РИБІН і Олег ВАЛІНСЬКИЙ під час відпочинку створили легенду радянського року - гурт «Кіно».

На фестивалі на одній сцені виступатимуть легенди українського року і молоді рок-гурти. Зокрема, у заході візьмуть участь В’ячеслав БУТУСОВ і гурт «Ю-Пітер», «Брати Карамазови», а також інші відомі гурти з Росії, України, Білорусі.

Як повідомили організатори, нині триває відбір молодих гуртів-конкурсантів, які потім зможуть виступити на фестивалі. Вже отримано близько 50 заявок, загалом буде відібрано 17 кращих рок-гуртів.

Крім того, 22 вересня планується відкриття пам'ятного знака групі «Кіно» в с. Морське поблизу Судака - на місці, де стояв намет її засновників.

Відвідувачі вересневого фестивалю також матимуть змогу побачити шоу-програму від клубу "ПАРАКРИМ", зокрема, показові виступи пілотів та парашутистів.